Ziua Limbii Române sărbătorită la Muzeul Municipal Călărași în 31 august 2023

Cu începere de la ora 18:30, poetul și cântărețul Ovidiu Mihăilescu va susține un concert de versuri și cântece folk în cadrul instituției culturale.

“Vă invit, pe 31 august, să sărbătorim Ziua Limbii Române, la Muzeul Municipal Călărași, unde vom avea câteva poeme și câteva cântece. O să sărbătorim, sper, cu bucurie, această zi minunată”, declară Ovidiu Mihăilescu.
Sunteți așteptați la un regal al muzicii folk și poeziei!
Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar acesta se poate achiziționa din incinta Muzeului Municipal Călărași.

Despre Ovidiu Mihăilescu

Ovidiu Mihăilescu cântă la chitară, de la vârsta de 17 ani. Din anul 1984, s-a alăturat echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu), alături de care a participat la peste 300 de spectacole în țară.
În anul 2004, a lansat volumul de poezii “Aici sunt anii Dumneavoastră…”. Următorul album, “Cipilica”, a fost lansat la “Silver Church”, în București, în 2009. A urmat “O lume de vis”, album de traduceri care cuprinde 12 coveruri internaționale, traduse și interpretate de Ovidiu Mihăilescu, în 2013. În anul 2014, a apărut cu Academia Cațavencu în seria “Academia de Folk”, albumul “Parlamescu”, în care au fost selectate câteva din melodiile politice ale folkistului.
Între 2012-2015, a pus bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihailescu și Trupa Joi, alături de Alex Cișmaru, Radu Vălean și Ciprian Diaconu. În 2019, s-a lansat albumul “Ars de zăpezi”, la Casa Studenților “Grigore Preoteasa”, alături de Tituș Constantin, Liviu Ciulei, Clara Mărgineanu.
În 2020, artistul a lansat, la Ilva Mică, alături de Dana Florian și Daniel Iancu, albumul pentru copii “Zmeul Furăcios”. În luna aprilie a anului 2022, la Muzeul Literaturii Române, a lansat, împreună cu Loreta Popa, Alex Turcu, Adrian Fetecău, Andrei Necula, Jean Lemne, Florin Nan, Vanda Florea, volumul de poezii-parodii “Inorogul Imperfect”. Pe 18 mai 2022, la Clubul Pub Universității, a lansat albumul “Pariu pe Prietenie”, care conține 18 piese realizate pe versurile unor poeți consacrați.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *