Muzeul de Istorie Națională și Arheologie va găzdui evenimentul „Ovidiu, la el acasă, la Tomis”

„Ovidiu, la el acasă, la Tomis” – expoziție foto-documentară vernisată la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Povestea lui Ovidiu și a nemuririi sale va fi prezentată în expoziția „Ovidiu, la el acasă, la Tomis”, realizată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Consiliul Județean Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

,,Vernisarea va avea loc joi, 31 august, ora 11:00, în sala „Ovidiană” a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Publius Ovidius Naso

Poetul Publius Ovidius Naso a fost exilat de împăratul Romei la Tomis. Venit din luxoasa capitală a Imperiului Roman, lui Ovidius nu i-a plăcut noua sa viață la Pontul Euxin. Ne-a lăsat mărturie Tristele și Ponticele, surse de informații despre realitățile și locuitorii Tomisului. Și, totuși, autohtonii l-au iubit și, de-a lungul timpului, i-au cinstit memoria.

Despre poetul Publius Ovidius Naso și recunoștința constănțenilor vor vorbi: dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Cristian Cealera și dr. Sorin Marcel Colesniuc.

Expoziția va fi deschisă până pe 14 septembrie 2023,” au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța. 

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *