Știrile Stil FM pe scurt – 26.03.2020 / Ora 20:00

A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, bilanțul ajunge la 18 decese la nivel național. Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).
La ATI, în acest moment, sunt internați 29 de pacienți, din care 23 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

*

Consiliul Județean Călărași cumpără echipamente pentru Spitalul Județean Călărași.
Astfel,4 milioane de lei au fost aprobate în ședința de consiliu județean pentru achiziționarea de aparatură medicală de strictă necesitate în această perioadă de criză. Pentru o triere corectă, fără a pune în pericol alți oameni, va fi cumparat un laborator modular- biologie moleculară care va face pe zi peste 450 de teste COVID- 19. Acesta va fi amplasat în fața spitalului, reușind astfel o securizare a medicilor, asistenților și a întregului personal.

*

153 de cadre medicale și personal auxiliar din spitalele din România au fost confirmate cu infecție cu coronavirus, a transmis astăzi Ministerul Sănătății. Conform datelor raportate din teritoriu este vorba despre: 70 de medici, 50 de asistente, 15 infirmiere, O îngrijitoare si 17 persoane personal auxiliar. In spitalele din jud Calarasi nu este inregistrat oficial niciun cadru medical sau personal auxiliar infectat co coronavirus.

*

România va achiziţiona, în numele Uniunii Europene, echipamente medicale de protecţie şi ventilatoare pentru constituirea unei rezerve strategice pe teritoriul ţării noastre în limita a 10 milioane de euro, a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. El a subliniat că este important ca procedurile de achiziţii în comun de echipamente şi dispozitive medicale necesare gestionarii epidemiei să fie finalizate cât mai repede cu putinţă pentru ca statele membre interesate să poată intra rapid în posesia acestor produse.

*

Cei care erau programați la ITP (Inspecția tehnică Periodică) în această perioadă sunt puși în fața unei dificultăți fiindcă prelungirea ITP-ului mașinii nu figurează printre cele zece motive din declarația ce trebuie completată de oricine vrea să părăsească domiciliul. Astfel, cei care merg la programarea făcută la RAR sau la un atelier autorizat riscă să fie amendați, iar autoritățile NU au anunțat prelungirea valabilității ITP-ului, cum s-a făcut pentru alte documente. Cei de la Registrul Auto Român spun că toate reprezentanțele din țară funcționează după programul normal.

*

COD GALBEN pentru perioada 26 martie, ora 10:00 – 27 martie, ora 10:00: Vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei și zona litoralului. Rafalele vântului vor atinge temporar 55 – 70 km/h.

La nivelul judetului Calarasi, maxima zilei va fi de 14 grade, soare partial și nu sunt sanse de ploaie.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *