Știrile Stil FM pe scurt – 26.03.2020 / Ora 15:00

În ultimele 24 de ore, peste 5.000 de români au fost amendați fiindcă nu au respectat restricția de circulație impusă prin ordonanța miliară 3 din 2020. Ordonanța militară 3 din 2020 prevede restricții de circulație pentru combaterea răspândirii infectărilor cu noul COVID-19. Aceasta a intrat în vigoare pe data de 25 martie 2020, la ora 12.00.

*

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 28 la București, 6 la Craiova, 5 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

*

Cercetătorii de la centrul OncoGen, din Timișoara, au început să testeze in laborator vaccinul pentru coronavirus.Testarea în laborator a unui vaccin se referă la testarea sa pe animale și celule umane. Următoarea fază este cea a testelor pe oameni.
Virgil Păunescu, directorul OncoGen, mărturisea acum o lună că echipa sa stăpânește o metodă ce ar putea duce la apariția unui vaccin împotriva Covid-19.

*

Federaţia Solidaritatea Sanitară afirmă, joi, că, dacă nu se testează personalul medical pentru infectarea cu coronavirus, în curând nu va mai avea cine să trateze pacienţii. Sindicaliştii solicită testarea de urgenţă a personalului care a intrat în contact cu cazuri confirmate de coronavirus, dar şi testarea întregului personal medical.

*

Un număr de 23 de centre de distribuţie aprovizionează zilnic magazinele celor mai mari nouă retaileri din întreaga ţară, lucrând în această perioadă la capacitate maximă, pentru a se asigura că pe rafturi populaţia găseşte toate produsele de care are nevoie iar cererile pentru livrări online ale marilor lanţuri de magazine au atins un nivel record. Grupurile Kaufland, Carrefour, Lidl, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, Rewe şi Cora dispun de un total de peste 950.000 mp de spaţii de depozitare, din care sunt aprovizionate zilnic cele peste 3.000 de magazine din România.

*

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează comerțul cu produse care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale prețurilor. Agenția Națională de Administrare Fiscală este obligată să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanțele militare emise în baza art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare. În cazul în care persoanele juridice încalcă măsurile stabilite în ordonanțele militare, se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 70.000 lei.

*

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a emis Ordinul prin care este stabilită metodologia de solicitare și eliberare a Certificatelor de Situație de Urgență. Certificatele de Situație de Urgență au ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2.
Certificatele de situație de urgență sunt solicitate și se vor elibera exclusiv electronic, prin intermediul platformei prevenire.gov.ro/.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *