Știrile Stil FM pe scurt – 26.03.2020 / Ora 21:00

In județul Călărași, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, 2 persoane sunt infectate cu coronavirus (COVID-19), 118 persoane se află în carantină, iar 2002 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

*

Activitatea ce implică relația cu publicul, la nivelul Serviciului Rutier, s-a suspendat temporar. Activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație în vederea redobândirii permisului de conducere/ reducerea perioadei de suspendare/ majorarea perioadei de suspendare este suspendată. Informații pot fi solicitate și primite și prin poșta electronică la adresa de e-mail oug41.2016.sr@cl.politiaromana.ro sau la numărul de telefon 0242.306.084 de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

*

La propunerea primarului Daniel Ștefan Drăgulin se anuleaza, pentru anul 2020, toate evenimentele culturale iar banii vor fi directionati catre activitatea Directiei de Asistenta sociala. Acest lucru a fost stabilit în ședința ordinară a Consiliului Local Călărași, din dupa amiaza zilei de 26 martie a.c. Totodată, primarul, cei doi viceprimari și consilieri locali donează câte 1.000 de lei fiecare pentru activitatea Crucii Roșii Române-filiala Călărași.

*

Angajatorul, și nu angajații, va face toate demersurile privind șomajul tehnic, conform Codului Muncii și se va adresa AJOFM Călăraşi pentru a primi fondurile necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic destinate angajaților.Documentele se depun începând cu data de 01 Aprilie 2020 pentru perioada 16 – 31 Martie 2020 și cu 01 Mai 2020 pentru perioada 01-15 Aprilie 2020. Indemnizația se solicită lunar, doar pentru perioada suspendării contractului de muncă ulterior datei de 16.03.2020 (cu certificat de situatie de urgenta TIP1 Albastru), respectiv ulterior datei de 21.03.2020 (cu certificat de situatie de urgenta TIP2 Galben). Plata aferentă indemnizațiilor, pentru șomajul tehnic al angajaților, se face în contul angajatorului, în cel mult 30 de zile de la data solicitării.

*

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și întrebările primite în această perioadă cu privire la menținerea valabilității rovinietelor care expiră în perioada stării de urgență, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că rovinietele NU SE ÎNCADREAZĂ în categoria “documentelor eliberate de autoritățile publice”, motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârșitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful.

*

Amânarea ratelor cu până la 9 luni, aprobată în ședința de guvern. Premierul Ludovic Orban a declarat că insista să fie prevăzute și contractele de leasing. Conform unor surse guvernamentale, în ordonanță se specifică faptul că își vor putea amâna ratele la bănci cu până la 9 luni persoanele fizice și juridice afectate direct sau indirect de criza COVID-19. Ordonanța va fi adoptată în ședința de guvern. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ia sfătuit pe cei cu credite la bancă să fie cumpătaţi în cazul în care vor solicita 26 martieratelor şi să meargă iniţial pe o lună-două şi apoi să extindă, dacă va fi cazul, pentru a nu avea probleme în viitor.

, , , , , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *