Știrile Stil FM – 6.04.2020 / Ora 11:00

Primăria Municipiului Călărași aduce la cunoștința călărășenilor că, potrivit unei Hotărâri a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, începând de luni, 6 aprilie 2020, în spațiile publice din municipiul Călărași se instituie obligativitatea purtării unor mijloace de protecție a gurii și nasului. Prin spațiile publice se înțeleg căi de comunicații, spații comerciale, piețe, instituții publice etc. Propunerea votată de CLSU Călărași are la bază recomandările specialiștilor și subliniază importanța reducerii riscului de transmitere a bolii Covid-19 de către persoane asimptomatice. Se pot folosi măști medicinale, măști din materiale textile, eșarfe sau oricare alt tip de protecție a nasului și gurii.

*

Alte cinci decese din cauza coronavirusului au fost raportate luni dimineață în România, bilanțul morților ajungând la 156. Este vorba de trei bărbați și două femei, cu vârste între 66 și 72 de ani.
În județul Călărași situația epidemiologică se prezintă astfel:
– în autoizolare sunt 1235 de persoane aflate sub monitorizare la domiciliu;
– în ultimele 24 de ore au finalizat perioada de 14 zile de izolare 440 de persoane;
– în carantină instituționalizată se află 447 persoane;
– în ultimele 24 de ore au ieșit din carantină 5 persoane;
– persoane confirmate cu COVID-19 – 30;
– persoane vindecate și externate – 4.

*

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că recomandă folosirea măştilor de protecţie, însă nu poate fi impusă obligativitatea atâta timp cât nu poate fi asigurată capacitatea de producţie pentru ca fiecare cetăţean să îşi poată achiziţiona măştile la preţuri rezonabile. Premierul a mai spus că se discută cu reprezentanţii unor companii pentru acreditare astfel încât să poată produce măşti.

*

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că sunt discuţii în Guvern şi sunt luate în calcul mai multe scenarii legate de salariaţii bugetari, iar la Ministerul Muncii se lucrează, probabil, la o analiză pe acest subiect. ”În primul rând ar trebui să ştiţi că un bugetar când stă acasă nu mai primeşte acele sporuri. Deci cu asta din start este diminuat acel salariu. Avea foarte multe sporuri, spor de antenă, spor de periculozitate. Acelea nu le mai primeşte…. Noi am cerut, cel puţin eu, am cerut tuturor din mediul privat o solidaritate şi este normal să existe o solidaritate la nivel naţional a tuturor, în aşa fel încât să trecem cu bine toţi peste această criză” a spus ministrul Economiei privitor la discrepanţele între privat şi bugetar, astfel încât şi bugetarii să intre în şomaj tehnic sau să primească mai puţini bani.

*

Germania confirmă că Trump a vrut să cumpere o firmă pentru a avea acces exclusiv la un vaccin împotriva coronavirusului. Administrația Donald Trump a oferit ”sume mari de bani” pentru a obține acces exclusiv asupra unui vaccin împotriva coronavirusului dezvoltat de o companie germană, scrie Die Welt. Informația a fost confirmată de un oficial din ministerul sănătății iar Ministerul Sănătății a confirmat faptul că Washingtonul a încercat să preia controlul asupra companiei. Surse guvernamentale au precizat că în prezent guvernul german oferă companiei stimulente financiare pentru a rămâne în Germania.

*METEO

În judetul Calarasi si regiunea Muntenia, temperatura maxima nu va depăși 15 grd C, minima nopții de 2 grd C și nu sunt șanse de ploaie.

, , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *