Știrile Stil FM – 3.04.2020 / Ora 13:00

Pe teritoriul județului, de la începutul pandemiei sunt 17 cazuri confirmate cu COVID-19, dintre care 2 persoane vindecate și externate. Autoritățile au confirmat, vineri dimineață, încă un deces din cauza coronavirusului în România. Bilanțul național ajunge, astfel, la cifra de 116 morți.

*

Fondul de rezervă bugetară, în sumă de 10 mii de lei, aflat la dispoziţia Consiliului Local municipal Olteniţa va fi utilizat de Spitalului Municipal din localitate. Este propunerea de Proiect de Hotărâre iniţiat de primarul Petre Ţone care a dat astfel curs solicitării conducerii Spitalului Municipal Oltenita de a se finanţa achiziţionarea de echipamente de protecţie pentru personalul medico – sanitar ce-şi desfăşoară activitatea în spital, în contextul pandemiei de coronavirus.

*

În absența unui vaccin, sunt necesare mai mult de șase săptămâni de carantină pentru pune sub control pandemia de coronavirus, se arată în studiul publicat în revista științifică SSRN. Studiul arată că ţările care impun măsuri restrictive vor vedea o moderaţie în efectele pandemiei după trei săptămâni, un control al răspândiri după o lună şi un control al contaminării după 45 de zile. Autorii studiului sunt profesori la două universităţi din California. Pentru realizarea lui au fost examinate 36 de ţări şi 50 de state din SUA.
Astfel, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a afirmat că cel mai probabil, relaxarea restricțiilor de liberă circulație ar putea avea loc abia după 15 mai.
Cu toate acestea, Rafila subliniază că doar o parte dintre măsurile cu privire la distanțarea socială vor fi eliminate. Altele, cum ar fi organziarea de manifestări mari, au șanse să rămână în vigoare pentru multe alte luni.

*

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), aduce la cunoștința tuturor fermierilor că prin infrastructura de îmbunătățiri funciare se poate asigura apă gratuită până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020. Pe fondul măsurilor luate pentru a preîntâmpina răspândirea Coronavirusului (Covid – 19), în această perioadă, contractele se vor transmite în format electronic, la adresele de e-mail comunicate pe site-urile Filialelor Teritoriale și a unității centrale a ANIF: https://www.anif.ro

*

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii privind circulaţia pe drumurile publice, printre care eliminarea obligaţiei predării personale de către contravenient sau de către conducătorul auto a permisului reţinut de poliţia rutieră. Predarea permisului de conducere să se facă de către titularul acestuia exclusiv prin servicii de curierat, cu aviz de primire, către unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, locuieşte, în situaţia persoanelor aflate la studii în România, în termen de cinci zile de la comunicarea ordinului. Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate pot fi transmise pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro. MAI are în vedere să propună adoptarea proiectului cel târziu în şedinţa Guvernului din săptămâna 6-12 aprilie.

*

Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare de vineri, de la ora 00:00. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum.
Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale. Una dinte măsuri este cea a confiscării bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 17 grd C. Nu va ploua iar vântul va sufla slab.
Sâmbătă, soarele va străluci în prima parte a zilei apoi cerul va fi partial acoperit cu nori. Temperatura maxima va fi de 16 grd C iar vantul va sufla ușor.

, , , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *