Știrile Stil FM – 3.04.2020 / Ora 11:00

La nivelul județului Călărași, în data de 03.04.2020, sunt:
– 342 de persoane în carantină;
– 1677 persoane izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare;
– 26 de persoane confirmate cu virusul Covid-19, dintre care 2 persoane au fost vindecate și externate.
În ultimele 24 de ore, 13 persoane au ieșit din carantină, iar 191 au terminat perioada de izolare de 14 zile, neavând probleme de sănătate.
Alte patru decese în România din cauza coronavirusului au fost anunțate vineri, astfel că bilanțul a ajuns la 122.

*

Camera Deputaților a adoptat cu 214 de voturi pentru și 86 de voturi împotrivă proiectul de lege care prevede suspendarea, la cerere a tuturor obligațiilor de plată către bănci în ceea ce privește creditele și dobânzile aferente. Inițiativa a fost depusă de PSD si susținută și de UDMR, PRO România PMP și ALDE. De asemenea orice proceduri de executare silită, inclusiv urmărirea silită a bunurilor mobile, urmărirea silită imobiliară sau popririle de orice fel, începute până la data intrării în vigoare a prezentei legi, intră sub incidența moratoriului și se suspendă până la 31 decembrie 2020. Inițiativa legislativă se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

*

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru Programul privind staţiile de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ până la data de 30 octombrie 2020. În cadrul programului, dosarul depus de municipiul Călărași se numără printre cele 19 dosare de finanţare aprobate pentru un număr total de 142 de staţii cu 302 puncte de încărcare. Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din cheltuielile eligibile, iar pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, AFM finanţează până la 190.000 lei”, spun reprezentanţii AFM.

*

Țăndărei ar putea deveni al doilea oraș din România care este supus carantinei totale. Situația a degenerat rapid în orașul ialomițean, care acum este o adevărată bombă epidemiologică din cauza răspândirii coronavirusului în comunitate. În Țăndărei s-au înregistrat deja patru decese, unul dintre ele fiind și cea mai tânără victimă a virusului. Câteva zeci de polițiști și membri ai trupelor speciale au fost detașați la Țăndărei, pentru a-i convinge pe oameni să stea în case. De asemenea, 23 de militari au ajuns în oraș, pentru a sprijini forțele MAI.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 17 grd C. Nu va ploua iar vântul va sufla slab.
Sâmbătă, soarele va străluci în prima parte a zilei apoi cerul va fi partial acoperit cu nori. Temperatura maxima va fi de 16 grd C iar vantul va sufla ușor.

, , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *