Primăria Municipiului Călărași premiată la Conferința internațională Inovație și calitate în sectorul public editia a XII-a – 2019

Primăria Municipiului Călărași a fost premiată la Conferința internațională Inovație și calitate în sectorul public editia a XII-a – 2019, organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (A.N.F.P.), în perioada 17-18 octombrie 2019.

Sub deviza ”promovăm performanța, punem în valoare oamenii din serviciul public”, au fost premiate cele mai bune exemple înscrise în competiția celor mai bune practici în administrația publică din România.

Primăria Municipiului Călărași cu proiectul “Integritate prin proceduri, instruire și prevenire – IPIP”, Cod SIPOCA 442/Cod MySMIS2014 118774, cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, a obținut locul III, la pilonul etica, parte a culturii organizaționale.

Ceilalți premiați la acest pilon au fost:

Locul I – Primăria Municipiului Cluj-Napoca – Bugetare participativă la Cluj-Napoca;
Locul II – Primăria Municipiului Iași – Iași vibrează civic;
Mențiune – Consiliul Județean Călărași – Înființarea Grupului de Acțiune privind Prevenirea și Combaterea Corupției (G.A.P.C.C.) ca mecanism de cooperare cu societatea civilă în materie de etică, integritate, anticorupție.

“Este un loc onorant pentru Municipiul Călărași și cetățenii săi. Este confirmată munca și seriozitatea din ultimii ani desfășurată la nivelul intern al Primăriei și al serviciilor publice locale în vederea realizării unei culturi organizaționale, bazată pe etică, integritate, profesionalism și transparență față de beneficiarii serviciilor publice locale. Mai este de lucru în acest sens, dar premiul vine să încurajeze eforturile desfășurate până în prezent. Respect și felicitări tuturor colegilor din cadrul Primăriei și serviciilor publice locale.”, a declarat Nelu Dobre, consilier de etică și responsabil implementare strategie pentru integritate în cadrul Primăriei Muncipiului Călărași.

Așadar, avem nevoie în primul rând de integritate individuală, de o bună reputație profesională și o conduită etică exemplară, pentru că suma acestor calități reprezintă integritatea instituțională, fără de care o administrație publică locală nu poate fi performantă în vederea dezvoltării comunității locale.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *