Pearl Jam amână etapa nord-americană a turneului său din cauza epidemiei de coronavirus

Trupa rock americană Pearl Jam a anunţat luni amânarea primei etape a turneului său, programată pentru această primăvară în America de Nord, din cauza epidemiei de coronavirus, care afectează şi Statele Unite, informează AFP.

“Din păcate, adunarea unei mulţimi de oameni face parte din misiunea noastră ca trupă, iar turneul pe care-l pregătim de două luni este acum în pericol (…) Prioritatea noastră a fost şi va fi în continuare siguranţa şi sănătatea fanilor noştri”, a precizat vocalistul trupei, Eddie Vedder, într-un comunicat publicat pe reţelele de socializare.

Membrii trupei au rămas marcaţi de incidentul petrecut în anul 2000, în timpul unui concert susţinut la Festivalul Roskilde (Danemarca), în urma căruia nouă persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă.

”Cu dezamăgire şi regret suntem constrânşi să facem acest anunţ neplăcut (…). Prima etapă a turneului nostru PJ/Gigaton va trebui amânată, iar spectacolele vor fi reprogramate la o dată ulterioară”, a mai precizat muzicianul.

Lansarea noului album al trupei, ”Gigaton”, este prevăzută pentru 27 martie. Pearl Jam programase concerte în America de Nord pentru martie şi aprilie.

Eddie Vedder şi-a continuat mesajul cu critici la adresa administraţiei preşedintelui Donald Trump: “Este evident că nu am fost sprijiniţi de mesaje clare din partea guvernului nostru referitoare la siguranţa cetăţenilor şi la posibilitatea noastră de a ne continua sau nu munca”.

În Statele Unite, peste 500 de persoane au contractat Covid-19, înregistrându-se cel puţin 21 de decese.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *