Italia: Concert rock virtual pentru a lupta împotriva ”solitudinii” impuse de măsurile împotriva răspândirii coronavirusului

Celebra cântăreaţă italiană de rock Gianna Nannini a anunţat marţi un concert virtual, prin streaming video de la locuinţa ei, pentru a lupta împotriva “solitudinii” impuse de măsurile de securitate decise de autorităţi pentru oprirea epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

“Ce este cel mai groaznic cu acest virus este singurătatea. Fiecare dintre noi trebuie să punem ceva la dispoziţia comunităţii noastre. Sunt la Milano şi vreau să difuzez melodii rock online, pentru a ne putea simţi cu toţii mai aproape unul de celălalt, dar în siguranţă”, a scris ea pe contul ei de Instagram.

Gianna Nannini, în vârstă de 65 de ani, este celebră în Italia, având aproximativ 30 de albume lansate de-a lungul carierei începute în urmă cu mai bine de 40 de ani.

“De acum înainte, vom utiliza dispozitivele care sunt deja folosite în şcoli pentru cursuri online şi vom face tot posibilul pentru a depăşi acest moment groaznic împreună”, a continuat cântăreaţa. “Vă aştept joi la ora 16:00”, a mai spus ea.

Guvernul italian a interzis până pe 3 aprilie adunările, concertele, nunţile şi înmormântările şi vor fi de asemenea închise centrele culturale, muzeele, teatrele şi cinematografele în încercarea de a stopa epidemia de coronavirus care a lovit ţara, unde au fost înregistrate peste 9.000 de cazuri, dintre care 463 de decese, conform cifrelor oferite luni seara de autorităţile italiene.

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *