Filmul Pretty Woman după 30 ani: Secrete din culise

În 1990 se lansa filmul iconic, ce avea să facă înconjurul lumii cu succesul său, dar nu mulți știu ce secrete se ascundeau în spatele camerelor de filmat.

Înainte ca regizorul Garry Marshall să lanseze Pretty Woman, acestuia i-a căzut în mână un scenariu despre prostituție, pe care l-a transformat în ceva ce avea să devină unul dintre cele mai memorabile filme romantice ale tuturor timpurilor. Dar care, în egală măsură, avea să o transforme pe Julia Roberts în superstar. „Richard Gere știa că Julia este o stea în devenire“, povestește pentru revista PeopleKathleen Marshall, fiica cele- brului regizor. Și cu toate acestea, cuplul avea toate șansele să nu existe pe marile ecrane deoarece Gere a tot refuzat rolul specialistului în finanțe, Edward. În cele din urmă, Julia a fost cea care l-a convins, aducând argumente ca într-o adevărată sală de judecată, după cum a mărurisit chiar ea în mai multe interviuri. Astăzi, la 30 de ani de la premieră, actorii și echipa de producție își amintesc lucruri nevăzute de marele public.

Deși încasările în box office-ul american au fost de 178,4 milioane $, filmările s-au încadrat într-un buget mult mai mic. Spre exemplu, Vivian și Edward întârzie la operă deoarece producătorii nu își permiteau închirierea unui foaier pe care să îl umple cu figuranți îmbrăcați la patru ace.

Produs de bijutierul francez Fred Joaillier, colierul despre care Edward spunea că a costat un sfert de milion de dolari era din aur alb de 18K, cu 23 de rubine tăiate în formă de pară și cu diamante intercalate.

Michelle Pfeiffer și Al Pacino au fost primele opțiuni ale scenaristului J.F. Lawton: „Acum sunt conștient și garantez că dacă aceștia ar fi primit rolurile, totul ar fi fost foarte diferit. Dar Garry i-a preferat pe Gere și Julia și chimia dintre ei a făcut magie“.

Richard Gere care scria muzică în liceu, a compus partitura interpretată în holul hotelului. „Atunci ne-am dat seama că Julia îi purta sâmbetele lui Richard“, i-a dat de gol Jason Alexander, insinuând că actriţa era îndrăgostită de Gere.

Barbara Marshall lucra ca asistentă la L.A. Free Clinic, care se ocupa de tratarea celor care activau în domenii ce aveau legătură cu sexul. „Julia a venit într-o zi și m-a rugat să o ajut să poată petrece mai mult timp cu una dintre prostituatele tratate la noi. Ea a învățat-o cum să pășească, cum să se apropie de o mașină“, povestea aceasta.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *