„Ziua Dunării” 2017. Eveniment anulat și reprogramat

„Ziua Dunării” 2017. Eveniment anulat și reprogramat

Vineri, 30 iunie, la ora 12.30, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, în calitatea sa de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, a convocat o ședință extraordinară a acestei structuri, în urma atenționării meteorologice – cod roșu de caniculă emisă și pentru județul și municipiul Călărași.

În urma discuțiilor avute cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Călărași, s-a luat decizia anulării acțiunilor prinse în agenda evenimentului Ziua Dunării, din 1 iulie 2017, și reprogramarea acestora pentru o dată ce va fi anunțată ulterior.

Totodată, Primăria Municipiului Călărași reamintește tuturor locuitorilor că în intervalul orar 10.30-16.00,  punctele de prim ajutor climatizat pentru acordarea asistenței medicale din Piața Orizont și Piața Centrală sunt deschise. Punctele de prim ajutor sunt dotate cu aparat de aer condiționat și dozator de apă, călărășenii putând beneficia și de asistență medicală oferită de voluntari ai Crucii Roșii Române-Filiala Călărași sau ai Școlii Postliceale FEG Călărași.

De asemenea, sediul primăriei din str. București, sediul Direcției de Asistență Socială (Evidența persoanelor), precum și sediul Muzeului Municipal sunt puse la dispoziția cetățenilor, fiind dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului transmite recomandările cele mai importante pentru protecția populației în perioada caniculară: evitarea aglomerațiilor, expunerii la soare și a efortului fizic intens între orele 11:00 și 18:00, consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi și evitarea consumului de băuturi alcoolice, a celor cu cafeină sau zahăr și evitarea consumului de alimente cu conținut ridicat de grăsimi.

Primăria Municipiului Călărași face apel la toate instituțiile publice, supermarket-urile și farmaciile să permită cetățenilor accesul pentru răcorire atunci când aceștia simt nevoia.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *