YouTube: Design nou, logo nou, funcţii noi |

YouTube: Design nou, logo nou, funcţii noi

YouTube, cel mai important site de conţinut video, va avea un nou design, printre modificări fiind şi schimbarea logo-ului, care este la fel de 12 ani.
Vechiul logo era din 2005, cînd a fost lansat YouTube, şi a fost păstrat de Google după achiziţia din 2006. În noul logo, bula roşie a fost mutată de pe cuvîntul Tube şi a fost transformată într-un buton care reprezintă funcţia Play.
Noul design reprezintă filosofia Material pe care Google a aplicat-o în ultimii ani pe majoritatea serviciilor sale. Material Design este folosit de produse precum Android, Gmail, Google Drive sau Photos şi înseamnă text mai clar şi uşor de citit şi mai mult spaţiu alb. Pentru Material Design Google a renunţat la elemente de design care dădeau impresia de aglomeraţie, precum umbre, efecte 3D şi altele.
Google vrea să creeze un serviciu uniform – aceleaşi opţiuni să fie disponibile pe toate platformele. În prezent, Google nu oferă pe desktop unele din funcţiile disponibile pe telefoane şi invers. Funcţia care permite schimbarea vitezei de redare, disponibilă de mulţi ani pe desktop, va fi în curînd implementată şi în cadrul aplicaţiei mobile. Unele dintre funcţiile de pe mobile vor ajunge şi pe desktop cum ar fi minimizarea player-ului video care permite navigarea în paralel pe site.
O nouă facilitate va fi navigarea de la un video la altul printr-un swipe orizontal – o mişcare cu degetul pe ecran de la dreapta la stînga va afişa un alt clip pe care algoritmul folosit de YouTube pentru recomandări îl consideră potrivit pentru utilizator, iar un gest similar, dar în direcţia inversă, va realiza revenirea la clipul anterior.
YouTube are lunar peste 1,5 miliarde de utilizatori.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *