Titluri nobiliare pentru merit cu ocazia aniversării reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Titluri nobiliare pentru merit cu ocazia aniversării reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Actriţele Emma Thompson şi Keira Knightley, precum şi actorul Tom Hardy şi scriitorul premiat cu Nobel, Kazuo Ishiguro, sînt printre cei care primesc anul acesta onoruri cu ocazia aniversării reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a anunţat Guvernul de la Londra.
Lista publicată de Guvernul Marii Britanii include acordarea titlurilor nobiliare pentru merit, servicii aduse naţiunii şi curaj. Premiile vor fi oferite de regina Elisabeta a II-a sau de un membru important al familiei regale care va acţiona în locul ei, în timpul ceremoniei care va avea loc la Palatul Buckingham.

Lista de anul acesta include nume importante precum Emma Thompson, cîştigătoare a premiului Oscar Oscar, Keira Knightley, una dintre cele mai apreciate actriţe britanice din ultimii ani, precum şi oameni care au lucrat în spatele scenei sau în poziţii academice sau care conduc anumite acţiuni caritabile.

Thompson, în vîrstă de 59 de ani, va deveni Dame Emma, o înaltă onoare care este echivalentul titlului de cavaler oferit unei femei. Printre cele mai importante roluri jucate de ea în carieră a fost cel din „The Remains of the Day“ (Rămăşiţele zilei), un film realizat după cartea cu acelaşi nume a lui Kazuo Ishiguro, scriitor japonez premiat cu Nobelul pentru Literatură în 2017, şi care se află la rîndul său pe lista celor care vor fi înnobilaţi de Regină anul acesta. Ishiguro, care s-a născut în Japonia, va primi titlul de cavaler pentru serviciile sale aduse în domeniul literaturii. El a spus că a fost profund impresionat să afle că va primi această onoare „din partea naţiunii care m-a primit în sînul său cînd eram doar un mic copil străin“.

Keira Knightley, cunoscută pentru rolurile din „Piraţii din Caraibe“, „Pride and Prejudice” şi alte filme, va primi premiul OBE (Ordinul Imperiului Britanic), şi va deveni astfel „ofiţer“ al imperiului britanic, un rang puţin sub cel de „Dame“.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *