Știrile zilei de 22 decembrie 2020

-În județul Călărași, la aceasta data sunt 5902 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 39 cazuri au fost confirmate in ultimele 24 de ore.
650 de persoane sunt vindecate. In carantina la domiciliu sunt 1199 persoane, 879 persoane sunt in izolare la domiciliu si 70 persoane in izolare institutionalizata.

-Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași au avut loc, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.
La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor. Echipele mixte au efectuat controale la 155 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 15.000 de lei.
Polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 345 de mijloace de transport, dintre care 180 de mijloace de transport în comun, și 1.628 de persoane, dintre care 648 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 980 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

-Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, Bogdan Mihai, a anunţat că în această perioadă se desfăşoară campania „Sunt aici pentru tine”.
„Creștem gradul de comunicare. În fiecare zi. Am început campania „Sunt aici pentru tine”, prin care ne dorim să continuăm creșterea gradului de comunicare cu dumneavoastră. După ce am făcut publice numerele de telefon de pe secțiile spitalului, am înființat alte două posturi telefonice suplimentare, afișate în locațiile de intrare la UPU (0711940262) și la ambulatoriul de specialitate (0711944043), la care personalul desemnat din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași va comunica cu dumneavoastră. Când rezolvarea telefonică nu va fi posibilă, personalul va veni la fața locului și va încerca să vă ofere sprijinul solicitat. Momentan, proiectul cu cele două posturi suplimentare funcționează doar în program 08:00 – 22:00, dar în perioada următoare vom încerca să îl extindem. Eventualele aspecte care nu funcționează așa cum ar trebui vă rog să ni le transmiteți, pentru a le putea remedia în timp util”, a declarat managerul Bogdan Mihai.

-Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a semnat 59 de noi contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 care vizează și judetul Calarasi dum cum urmeaza: Dotare Şcoala Gimnazială „Prof. Lucian Pavel”, municipiul Olteniţa, dezvoltarea infrastructurii educaţionale antepreşcolară şi preşcolară din municipiul Călăraşi – Creşa săptămânală precum si modernizare-reabilitare-echipare a Liceului Agricol „Sandu Aldea” Călăraşi.

-E-Distribuţie Dobrogea a redus pe cât posibil numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții. Astfel, marţi, 22 decembrie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial: în localitatea Dâlga, Răzvani, Modelu, Borcea, Sănduliţa si Jegalia, începând cu ora 09:00 şi până la ora 17:00.
Miercuri, 23 decembrie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial: în localitatea Sănduliţa, Modelu si zona IAS Roseţi, începând cu ora 09:00 şi până la ora 17:00.
Joi, 24 decembrie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial în localitatea Sănduliţa între orele 09:00 şi 17:00.

SPORT

Dunarea Calarasi a incheiat anul pe locul 4 cu 24 de puncte (14 partide) fiind devansata de U Craiova 1948 (30 p), Viitorul Pandurii si FC Rapid, fiecare cate 26 de puncte dar departajate de golaveraj.
In cadrul sezonului regulat, Dunarea va mai juca, succesiv, cu Farul Constanta (acasa 20 februarie 2021), CSM Resita (in deplasare – 27 februarie) și Ripensia Timisoara (acasa – 6 martie).

METEO

În judetul Calarasi si regiunea Muntenia, după două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 și 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Vremea se va răci accentuat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade și minime în jurul a -3 grade. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni și cu mici oscilații de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade și a minimelor de -2…0 grade.
Temporar vor fi precipitații mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spații mici și trecător vor fi posibile burnițe sau ploi slabe.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *