Știrile Stil FM pe scurt – 29.03.2020 / Ora 16:00

În România au fost confirmate, până acum, 1.452 infecții cu coronavirus. 139 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 38 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.
Peste 30.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, la nivel mondial, în condițiile în care numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 664.695 potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University.

*

Ialomiţa pregăteşte cel de al doilea centru de carantină al judeţului, cu circa 500 de locuri.
Acesta este un hotel din staţiunea Amara, unde vor fi cazaţi pentru două săptămâni toţi cei care se întorc acasă din ţările aflate sub influenţa pandemiei de coronavirus, precum şi cei care nu respectă condiţiile de autoizolare la domiciliu.
La această dată, Ialomiţa înregistrează 77 de persoane în carantină, 2.500 de cetăţeni în autoizolare la domiciliu şi 3 decese.

*

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că până în prezent aproximativ 200.000 de români s-au întors în ţară, iar până la Paşte autorităţile se aşteaptă la încă 200.000. România se pregăteşte de scenariul 4, iar o nouă ordonanţă militară urmează să fie publicată curând. Acesta a mai spus ca ”aproximativ 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala și că prin lipsa lor, românii din străinătate pot limita răspândirea virusului”.

*

Clubul AS Roma va invita 5.000 de cadre medicale la primul meci pe care îl va disputa pe teren propriu după pandemia de coronavirus.De asemenea, personalul medical care luptă în aceste zile cu periculosul virus Sars-CoV-2 va beneficia de tarife reduse la meciurile echipei, în sezonul viitor. AS Roma a donat Spitalului Lazzaro Spallanzani din Capitală opt aparate de respiraţie artificială şi opt paturi medicale, în valoare de 530.000 de euro, în urma unei strângeri de fonduri la care au participat jucătorii şi angajaţii clubului.
Gruparea romană intenţionează să doneze în viitor o cotă din biletele vândute la meciuri pentru dotarea corespunzătoare a spitalelor.

*

Cel mai probabil interval de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, amânate pentru anul viitor, din cauza pandemiei de coronavirus, este 23 iulie – 8 august 2021, a declarat o sursă din cadrul comitetului de organizare pentru presa japoneză. Organizatorii studiază mai multe variante de desfăşurare a JO în 2021, inclusiv disputarea primăvara, ceea ar duce la evitarea căldurii extreme şi umidităţii de la Tokyo, în perioada de vară.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 18 grade C. Cerul va fi variabil iar vantul va sufla moderat.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *