Știrile Stil FM pe scurt – 28.03.2020 / Ora 16:00

Alte 160 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 1.452, potrivit informării oficiale a Grupului de Comunicare Strategică. 29 de decese au fost confirmate până la această oră. La Terapie Intensivă sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă.
În județul Călărași, 2002 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare. În carantină instituționalizată se află 141 de persoane.

*

Consilul Judeţean Călăraşi a anunţat pe pagina oficială de Facebook că societatea Remat SA a donat suma de 50 de mii de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, suma urmând a fi folosită pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical.Și “Firma GIP SRL a donat viziere lucrate în atelierul propriu pentru cadrele medicale de pe secțiile: ATI, infecțioase, diabet, UPU, medicină legală, oncologie, geriatrie, ortopedie, medicină internă. Lista donațiilor este deschisă…

*

Guvernul a decis înăsprirea amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului – între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice şi între 10.000 şi 70.000 de lei pentru persoane juridice, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. El a precizat şi o măsură luată în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţii şi certificate.
„Valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă”.

*

Românii nu arată deloc foarte mult optimism în privinţa evoluţiei epidemiei Covid-19, astfel că patru din zece români cred că numărul de îmbolnăviri va creşte exponenţial şi se tem că este posibil să contracteze virusul în perioada următoare, arată un studiu realizat online, în perioada 19-25 martie, de compania de market research 4Service Group România, care subliniază că peste 50% din respondenţi cred că actuala criză va dura mai mult de 2-3 luni, iar şase din zece români consideră că va urma şi o criză economică majoră. Studiul a fost făcut pe un eşantion de 1.564 de români, cu vârste cuprinse între 18 şi peste 65 de ani, din mediul urban şi rural.

*

E-Distribuţie Dobrogea a transmis programul de întreruperi de energie electrică pentru perioada 30 martie – 3 aprilie 2020 pentru județul Călărași. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții.
Astfel de Luni, 30 martie pana Vineri,3 aprilie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial în localitatea: Borcea între orele 09:00 – 17:00. Luni, 30 martie va fi intrerupta electricitatea in orasul Fundulea-Gară si localitatea Cândeasca intre orele 09:00-17:00.
Marţi, 31 martie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial în localităţile: Borcea, Dragos Voda si Socoale între orele 09:00 – 17:00.
Miercuri, 1 aprilie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial intre orele 09:00-17:00 in localitate Borcea (zona Pietroiu) si in municipiul Călăraşi, străzile: Bucureşti, Griviţa, Sfântul Nicolae, Dobrogei, Portului, Independenţei.
Joi, 2 aprilie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial între orele 09:00-17:00 in localităţile Borcea, Crangu, Silistea si Sarulesti Gară.
Vineri, 3 aprilie, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă parţial intre orele 09:00-17:00 în următoarele localităţi: Borcea, Silistea, Lupsanu si Radu Voda.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 19 grade C. Vântul va sufla moderat.
Duminică, cerul va fi variabil iar vantul va sufla moderat. Maxima va fi de 18 grade C.

, , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *