Știrile Stil FM pe scurt – 28.03.2020 / Ora 12:30

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acestea, 115 au fost declarate vindecate și externate iar 26 persoane sunt decedate.
În județul Călărași, 2230 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, iar 251 au finalizat perioada de izolare de 14 zile. În carantină instituționalizată se află 141 de persoane, 28 au finalizat perioada de 14 zile, rezultatele probelor acestora pentru COVID-19 fiind negative.

*

365 de cetățeni români care munceau ca sezonieri în Italia sau care nu mai aveau posibilitatea să locuiască în țara grav afectată de coronavirus au fost aduși în țară. Românii au fost repatriați din Veneția, cu două curse aeriene, tip charter, potrivit unui comunicat al MAE. Instituția face din nou un apel la cetățenii români să evite orice călătorii externe care nu sunt absolut esențiale.

*

O aeronava C-17 Globemaster III a aterizat sâmbătă pe aeroportul Otopeni cu al doilea transport aerian de echipamente medicale din Coreea de Sud. Aeronava a adus 45 de tone de echipamente militare, mai exact alte 100.000 de combinezoane de protecție. Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

*

Trecerea la ora de vară se va face în aceasta noapte de 28 spre 29 martie 2020, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 29 martie 2020 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore. Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui. Trecerea la ora de vară se face la circa o săptămână după echinocțiul de primăvară, în această perioadă durata de lumină crescând treptat până la solstițiul de vară, momentul în care Soarele va lumina cel mai mult în emisfera nordică.

*

Angajații din posturile-cheie ale centralei nucleare de la Cernavodă lucrează în regim de izolare la serviciu, iar de săptămâna viitoare o măsură similară va fi luată și în cazul Hidroelectrica, dar ar putea apărea și în cazul altor companii, precum Transelectrica, de exemplu. Sunt obiective strategice, iar activitatea lor nu poate fi perturbată de o eventuală îmbolnăvire a angajaților în condițiile epidemiei de coronavirus, a explicat vineri seara la Digi24 ministrul economiei, Virgil Popescu.

*

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că speră că Rusia va învinge coronavirusul în 2-3 luni, în condiţiile în care numărul total al ruşilor infectaţi, inclusiv unii apropiaţi elitei ţării, a trecut de 1.000, iar patru oameni au murit. Totodata, Rusia cere un nou acord între OPEC şi alţi producători de petrol, pentru a opri scăderea preţurilor petrolului în descrestere de cinci săptămâni. Vineri, preturile petrolului au fost cu circa 5% mai mici.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 19 grade C. Vântul va sufla moderat.
Duminică, cerul va fi variabil iar vantul va sufla moderat. Maxima va fi de 18 grade C.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *