Știrile Stil FM – 31.03.2020 / Ora 13:00

Pe teritoriul județului Călărași, se află 2242 persoane în autoizolare, sub monitorizare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 232 de persoane.
Numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 786.000 la nivel mondial, iar cel al deceselor la aproape 38.000, în timp ce bilanțul pacienților cu Covid-19 vindecați este de 166.000. Aproximativ jumătate din populația lumii este afectată de diferite măsuri de restricție impuse de guvernele lor.Intre timp, numărul deceselor provocate de virusul COVID-19, în România, a crescut considerabil în ultimele zile, bilanțul ajungând la 69.

*

Ordonanța de urgență așteptată de multă lume privind amânarea plății ratelor la credite a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta prevede că ratele creditelor pot fi suspendate, la cererea clientului, cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31 decembrie 2020. Perioada maximă de creditare prevăzută în reglementările creditorilor poate fi depășită cu o perioadă egală cu durata suspendării obligației de plată.
Facilitatea poate fi acordată doar pentru creditele care nu înregistrează restanțe la data instituirii stării de urgență. Se acordă exclusiv debitorilor ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generată de pandemie. Dobânda se capitalizează la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare. Capitalul astfel majorat se plătește eșalonat pe durata rămasă până la noua maturitate a creditelor, ulterior perioadei de suspendare.

*

Întreruperea totală sau parţială a activităţii este măsura decisă de 37% dintre companii, în timp ce 20% şi-au restrâns activitatea, după declararea stării de urgenţă pe fondul pandemiei Covid-19, iar 27% afirmă că vor apela în mod cert la şomajul tehnic. Studiul a inclus o serie de întrebări referitoare la întreruperea totală sau parţială a activităţii, restrângerea acesteia, reducerea cifrei de afaceri şi capacitatea de a plăti salariile. Potrivit studiului aproape 30% dintre cei chestionaţi anticipează că vor avea capacitatea să plătească salariile în următoarele trei luni, în timp ce 42% nu au încă estimări în acest sens. Studiul PwC România HR Barometru a fost derulat în perioada 23-26 martie 2020 pe baza informaţiilor furnizate de 91 de companii.

*

Cele două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului Electrica, Electrica Serv şi Servicii Energetice Muntenia, urmează să fuzioneze. Reprezentanţiii Electrica menţionează faptul că fuziunea prin absorbţie a celor două companii din cadrul grupului Electrica ar urma să se concretizeze numai în cazul în care Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Electrica va mandata reprezentantul Electrica în AGA societăţilor pentru a vota pentru aprobarea dizolvării societăţii absorbite.

*

Operatorul Vodafone Romania a anunţat marţi finalizarea fuziunii cu UPC România, iar ca urmare a acestui lucru, UPC România încetează să mai existe ca entitate juridică, fiind absorbită de Vodafone România, astfel că începând de acum Vodafone România devine furnizorul de servicii fixe de comunicaţiii electronice pentru clienţii UPC. Toate drepturile şi obligaţiile UPC Romania vor fi preluate de către Vodafone Romania, fără modificări în ceea ce priveşte termenii şi condiţiile din contractele clienţilor şi furnizorilor.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 7 grade C. Cerul se mentine noros, sunt șanse slabe de ploaie iar vantul va avea intensificari cu rafale de 50-60 km/h.
Miercuri, cerul se mentine noros, temperatura maxima a zilei nu va depași 8 grd C, vântul va va sufla moderat si sunt șanse slabe de ploaie.

, , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *