Știrile Stil FM – 1.04.2020 / Ora 13:00

Pe teritoriul județului Călărași, se află 2242 persoane în autoizolare, sub monitorizare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 232 de persoane.
În România au fost confirmate, până acum, 2.245 de infecții cu coronavirus. 220 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 85 de persoane infectate cu coronavirus.

*

Amenzile majorate pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare, cu valori între 2.000 şi 20.000 de lei, vor fi aplicate începând de joi, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Sancţiunile au fost majorate şi pentru persoanele juridice, fiind introduse şi sancţiuni complementare. Aceste sancţiuni vor putea fi aplicate începând de joi, 2 aprilie.

*

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, au depus, miercuri, amendamente la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare prin care propun impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% până la 95%.
Astfel, propunerea vizează:
-impozitarea cu 10% a pensiilor speciale între 2.001-4.000 lei
-impozitarea cu 60% a celor cuprinse între 4.001-7.000 lei
-impozitarea cu 95% a celor care depăşesc cuantumul de 7.000 lei.

*

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că plata pensiilor şi a salariilor nu este în pericol în această perioadă de criză provocată de coronavirus şi că s-a împrumutat de pe piaţa locală două miliarde de lei, banii necesari pentru plata pensiilor, salariilor, ajutoarelor sociale.
”Trebuie să ştii clar cum poţi să te finanţezi şi la ce cost şi aţi văzut că deja săptămâna trecută am reuşit să ne împrumutăm de pe piaţa locală peste 2 miliarde de lei, bani care se duc direct către plata salariilor, pensii, ajutoare sociale, facturi, rambursări de TVA”, a mai spus ministrul de Finanţe.

*

Rata şomajului în luna februarie 2020 a avut acelaşi nivel cu cel înregistrat în luna precedentă, de 3,9%, iar rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,0 puncte procentuale mai mare decât la femei, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în rândurile populaţiei active.

*

Compania Naţională Poşta Română a anunţat miercuri că a început distribuirea pensiilor şi că face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă. Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Aceştia vor respecta distanţa de doi metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care aceştia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş. Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar.

*

Grupul japonez Fujifilm a lansat un test clinic în vederea testării medicamentului său antigripal Avigan (favipiravir) în tratarea pacienţilor cu noul coronavirus, în urma unor rezultate încurajatoare ale altor studii efectuate în China asupra acestui produs. Testul va fi efectuat pe 100 de pacienţi până la sfârşitul lui iunie. Avigan urmează să fie administrat timp de maximum 14 zile pacienţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 74 de ani, toţi într-un stadiu uşor al penumoniei virale.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 7 grade C. Cerul se mentine noros, nu va ploua iar vantul va sufla ușor.
Joi, cerul va fi variabil mai mult insorit, temperatura maxima a zilei nu va depași 10 grd C, vântul va sufla moderat si nu va ploua.

, , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *