Știrile Stil FM – 30.03.2020 / Ora 19:00

În România au fost confirmate, până acum, 1.952 infecții cu coronavirus. 180 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. În total, în România au murit 46 de persoane infectate cu coronavirus.

În data de 30.03.2020, pe teritoriul județului Călărași, se află 2242 persoane în autoizolare, sub monitorizare la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 232 de persoane.
La data de 29.03.2020 s-a încheiat perioada de carantină/izolare pentru 332 de persoane, acestea neavând probleme de sănătate.

*

Peste 10.000 de români care au încălcat restricțiile de circulație impuse de autorități prin ordonanțele militare, ca urmare a stării de urgență din cauza COVID-19, au fost amendați de polițiști în ultimele 24 de ore. Amenzile depășesc 16 milioane de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile Ministerului de Interne au fost întocmite 12 dosare penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 1.273 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

*

Urmare a apariției Ordonanței Militare nr.4 din 29.03.2020, începând cu data de 31.03.2020, 5 echipe din cadrul Primăriei Oltenița dotate cu atomizoare, vor acționa pentru dezinfectarea celor peste 350 de scări de bloc de pe raza localității.
Dezinfectarea se va face cu soluție de biclosol, substanță eficientă in lupta cu coronavirusul și agreată de Ministerul Sănătății.
Astfel pentru eficientizarea acțiunii, timp de 2 ore toate ușile și geamurile vor fi lăsate închise, urmând ca aerisirea casei scărilor să se facă după trecerea acestei perioade de timp de la încheierea acțiunii,
Sunteți rugați, să acordați sprijin echipelor care vor veni la scările blocurilor pentru montarea dispozitivelor cu substanțe prin asigurarea accesului, asigurarea de surse de energie electrică.

*

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că, de luni, pune la dispoziţia micilor producători un portal pentru a completa cantităţile de legume disponibile în vederea facilitării unui dialog cu marile lanţuri de retail, măsura având scopul de a identifica cele mai bune modalităţi de preluare a mărfii direct de la producători.Pentru a putea completa informaţiile în portal, producătorii agricoli trebuie să se autentifice, prin crearea unui cont de utilizator.După crearea contului de utilizator se poate trece la completarea anunţului.

*

In judetul Calarasi, Marti, temperatura maxima va fi de 7 grade C. Cerul va fi noros, sunt șanse slabe de ploaie iar vantul va sufla moderat.
De Miercuri, vremea incepe sa se incalzeasca usor, temperatura maxima a zilei nu va depași 8 grd C iar vântul va va sufla moderat.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *