Știrile Stil FM – 30.03.2020 / Ora 13:00

Primăria Municipiului Călărași anunță efectuarea unor acțiuni de dezinfecție pe domeniul public (străzi), ÎN TOT ORAȘUL, luni, 30 martie 2020, începând cu ora 19.30. Dezinfecția se realizează de operatorul delegat al serviciilor DDD, cu atomizoare de mare capacitate, folosind substanța didecyldimethylammonium chloride. Atenție! În caz de inhalare, consultați medicul de urgență/ În caz de contact cu pielea, se va spăla cu apă din abundență și săpun/ În caz de contact cu ochii, se va spăla cu apă din abundență.

*

Bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului a ajuns la 44, luni, a anunțat Grupul de comunicare strategică. În județul Călărași, conform datelor centralizate sunt confirmate 7 cazuri cu virusul Covid-19, 2650 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 194 de persoane. La data de 28.03.2020 s-a încheiat perioada de carantină/izolare pentru 33 de persoane, acestea neavând probleme de sănătate.

*

Liceeni din comunitățile dezavantajate din punct de vedere tehnologic vor primi tablete. Ministerul Educației și Cercetării va identifica împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București liceele în care susținerea învățării la distanță este necesară. Astfel, un prim lot de 500 de tablete va fi livrat zilele următoare. Luând în considerare discrepanțele din perspectiva predării online între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate, tabletele și abonamentele cu acces nelimitat la internet pentru o perioadă de 24 luni sunt achiziționate de USAMV București, din venituri proprii, prin Fundația USAMV, cu scopul de a se asigura o pregătire online eficientă a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești.

*

Banii pentru pensii şi pentru prestaţiile sociale sunt planificaţi în buget şi se încearcă plata către beneficiari chiar mai devreme, adică înainte de Paște, a susținut, luni, ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Ea a susținut că “pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze”, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor, și că vor fi plătite la timp şi prestaţiile sociale.

*

Virusologii susțin că noul coronavirus nu a apărut brusc, ci s-a dezvoltat în ani ori chiar decenii explică specialiştii în virusologie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia, care au avansat cu studiul acestui virus. Ei explică că deşi există de multă vreme, abia recent a căpătat abilitatea de a se transmite la oameni. Analizele cercetătorilor arată că virusul este puternic la oameni fiindcă el intră în contact cu o enzimă din corpul uman numită furină.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima va fi de 20 grade C. Cerul va fi ușor variabil, nu sunt șanse de ploaie iar vantul va sufla slab.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *