Știrile Stil FM – 3.04.2020 / Ora 19:00

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de jandarmi și polițiști locali au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale în perioada stării de urgență prin constituirea mai multor puncte de verificare pe raza municipiului Călărași și a comunei Dragalina. Au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, din care 4 pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, 11 privind circulația pe drumurile publice și 57 la alte acte normative. Valoarea amenzilor aplicate este de 64.900 de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 300 lei.

*

Conform celor mai recente date, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 445 de infecții noi. În total, bilanțul cazurilor de COVID-19 ajunge la 3.183. În România, au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus 116 persoane. La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

*

Statele membre UE au aprobat – în unanimitate – la 17 martie, propunerea CE de interzicere pe o perioadă de 30 de zile a intrării persoanelor din afara Uniunii, cu scopul de a opri răspândirea virusului. Obiectivul acestei măsuri ”este de a împiedica oamenii care nu locuiesc în UE să vină la îngrijiri medicale în Europa, în contextul în care sistemul sanitar este total saturat”, a precizat Ursula von der Leyen.

*

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii. Aceasta mai prevede şi facilitarea accesului la programe de educaţie pentru sănătate pentru toţi elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar.
Tot vineri a mai fost promulgată legea potrivit căreia șoferilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci se află în mers, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „mâini libere”, anunță Administrația Prezidențială. Până la această modificare, șoferilor le era interzisă folosirea telefonului mobil în mers, indiferent dacă are sau nu dispozitiv „mâini libere”.

*

Google publică, începând de vineri, prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populaţiei în contextul pandemiei provocate de coronavirus, „COVID-19 Community Mobility Reports”, pentru a oferi date privind schimbările în deplasarea populaţiei ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu şi altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel pot fi identificate blocajele în trafic sau orele în care anumite spaţii publice (restaurante, muzee etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate şi anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19. Rapoartele despre mobilitatea populaţiei sunt lansate la nivel global şi acoperă 131 de ţări, inclusiv România. Adresa unde se găseşte acest instrument este google.com/covid19/mobility.

*

Ministerele germane ale Agriculturii şi Internelor au încheiat un acord care stabileşte o cotă de 40.000 de muncitori sezonieri în aprilie şi alţi 40.000 în mai. Aceşti muncitori urmează să fie aduşi în Germania cu avionul în vederea unei evitări a riscului contaminării.
Este necesar ca ei să se supună unor controale medicale şi să respecte distanţa de securitate la locul recoltării. Majoritatea acestor muncitori sezonieri provin în general din ţări din Europa de est ca Polonia, Bulgaria şi România

*

Organizatorii turneului de la Wimbledon ar putea primi până la 100 de milioane de lire sterline (114 milioane de euro), suma asigurată, după ce au fost nevoiţi să anuleze ediţia din acest an a competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa engleză. Turneul londonez este singurul din cele patru grand slam-uri care are poliţă de asigurare cu clauză pentru anulare în caz de epidemii. Aşa s-ar explica insistenţa cu care organizatorii French Open doresc ca turneul să se desfăşoare şi au mutat fără să anunţe pe nimeni competiţia la sfârşitul lunii septembrie. Pierderile ar fi de peste 250 de milioane de euro în cazul în care turneul de la Roland Garros nu se va desfăşura.

*

In judetul Calarasi, temperatura maxima nu depaseste 17 grd C. Nu va ploua iar vântul va sufla slab.
Sâmbătă, soarele va străluci în prima parte a zilei apoi cerul va fi partial acoperit cu nori. Temperatura maxima va fi de 16 grd C iar vantul va sufla ușor.

, , , , , , , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *