Sonda InSight a dus pe Marte numele membrilor Goodbye to Gravity decedați în Colectiv

Sonda InSight a dus pe Marte numele membrilor Goodbye to Gravity decedați în Colectiv
Sonda InSight a dus pe Marte numele membrilor Goodbye to Gravity decedați în Colectiv

Sonda spaţială InSight a NASA, care a ajuns pe planeta Marte, i-a omagiat pe membrii formaţiei Goodbye to Gravity care au murit după incendiul de la clubul Colectiv, purtând numele lui Alex Pascu, Bogdan Lavinius, Vlad Ţenea şi Mihai Alexandru.
Numele celor patru artiști care au murit în urma incendiului din ”Colectiv” au fost scrise, alături de ale altor pământeni, pe un microcip pus la bordul sondei InSight.
Pe pagina de Facebook a formaţiei Goodbye to Gravity îi sînt aduse mulţumiri germanului Andreas Schönhofen, fan al trupei, “pentru minunata sa iniţiativă comemorativă”, “astfel onorînd memoria lor în afara lumii noastre şi în eternitate”.

”În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei… am adăugat numele acestora în misiunea InSight către Marte … unde vor rămâne pentru totdeauna. Arta și numele trupei sunt strâns legate de călătoriile în spaţiu şi astronautică. Acesta este motivul pentru care am ales acest mod de a onora aceşti patru oameni”, a scris germanul pe Facebook, înainte de lansarea misiunii NASA.

După succesul misiunii NASA, Andreas Schönhofen a scris pe Facebook că este “extrem de fericit”, publicând piesa “Atonement” a formaţiei Goodbye to Gravity.
NASA le-a permis tuturor celor care doreau să obțină un „permis de îmbarcare” la bordul sondei spațiale InSight să se înscrie pe site-ul oficial al Agenției Spațiale. Aproape 2,5 milioane de oameni s-au înscris pentru a ajunge măcar cu numele pe planeta Marte.
Sonda spaţială InSight a ajuns luni pe Marte, la aproape şapte luni de la lansare, în data de 5 mai.

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *