Rod Stewart şi-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari

Rod Stewart
Rod Stewart

Muzicianul britanic Rod Stewart, cunoscut pentru hituri precum “Maggie May”, a vândut drepturile de publicare şi de înregistrare a muzicii din catalogul său pentru aproape 100 de milioane de dolari, a anunţat joi Wall Street Journal.

Potrivit cotidianului economic american, pentru această sumă, compania Iconic Artists Group a omului de afaceri Irving Azoff a achiziţionat drepturile asupra catalogului lui Stewart, precum şi anumite drepturi asupra numelui şi imaginii sale.

Vestea survine la mai puţin de o săptămână după ce Sony a anunţat o tranzacţie de mare succes pentru a achiziţiona jumătate din drepturile de înregistrare şi de publicare a catalogului lui Michael Jackson de la moştenitorii acestuia.

The New York Times a estimat valoarea catalogului cântăreţului care a semnat “Thriller” la 1,2 miliarde de dolari sau mai mult, iar potrivit Billboard, Sony a plătit cel puţin 600 de milioane de dolari.

În ultimii ani, drepturile muzicale au devenit o piaţă înfloritoare în urma unui val de vânzări care au permis unor artişti precum Bob Dylan, Bruce Springsteen şi Neil Young să obţină profit din cataloagele lor.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *