Rock: Petre Magdin a suferit un atac cerebral. Starea muzicianului este momentan stabilă

Rock: Petre Magdin a suferit un atac cerebral. Starea muzicianului este momentan stabilă

Muzician și fost prezentator al televiziunii publice, gazda celebrelor ”Întâlniri de la Miezul nopții”, Petre Magdin a suferit un atac cerebral. Starea muzicianului este momentan stabilă, dar situația critică nu a trecut, artistul întâmpinând dificultăți locomotorii. Doar încurajările fanilor îi pot salva viața, spun apropiații artistului.

Omul în emisiunile căruia s-au lansat generații de respectați artiști ai scenei muzicale, Petre Magdin, în vârstă de 73 de ani, așteaptă cu sufletul la gură rezultatul unor teste medicale care vor fi efectuate miercuri, în urma cărora se va decide dacă va fi din nou internat ori va putea să fie tratat acasă.

Cel mai iubit rocker și prezentator de televiziune în rândul tinerilor de după Revoluție a ieșit din viața publică dezamăgit de fostele conduceri ale TVR, care i-au refuzat proiectele sale, asta după o prodigioasă carieră în instituția amintită, și s-a retras discret, departe de zarva Capitalei și de evenimentele muzicale pe care le-a susținut ani la rând, preferând o viață boemă într-un sat vâlcean, alături de soția sa, Ana, marea lui iubire. Loc de vis unde s-a izolat pentru munca sa, aceea de a-și pregăti reîntoarcerea între iubitorii muzicii – un dublu album de autor.

Rock: Petre Magdin a suferit un atac cerebral. Starea muzicianului este momentan stabilă

Cel care a fondat în anii  ’70 trupele Modern Grup și Dixie, mister ”Bună seara, prieteni!” a fost diagnosticat în urma atacului vascular-celebral cu arteoscleroză  și are nevoie de un moral bun pentru refacerea sa, venit mai ales din partea acelora pe care charismaticul artist i-a educat muzical, în adevăratul sens al cuvântului.

”Petre nu și-a dorit niciodată vreo formă de publicitate, însă, cu riscul de a se supăra pe mine, consider că greaua încercare prin care trece este și grija noastră, a celor care îl iubim și-i suntem datori. Petre Magdin are nevoie de încurajarea noastră, să treacă mai ușor peste greaua încercare și să se refacă”, ne-a declarat Niki Constantinescu, promoter concertistic și fost manager la cea mai veche casă de discuri românească, și care, împreună cu Magdin, într-un efort nebun, au făcut realizabil visul a zeci de formații și artiști de la începuturile anilor ’90, acela de a avea un album și de a se lansa la singurul post de televiziune din acea perioadă.

 

 

 

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *