Rihanna, cea mai bogată cântăreaţă din lume

Rihanna are 31 de ani şi a fost desemnată annul acesta de revista Forbes cea mai bogată cântăreaţă din lume. Ea a reuşit să strângă o avere impresionantă chiar dacă nu a mai lansat un album de trei ani.

Creatoare de produse de machiaj şi de colecţii de lenjerie intimă şi prima femeie de culoare care conduce o casă de modă specializată în industria luxului, Rihanna a devenit cea mai bogată cântăreaţă din lume, cu o avere considerabil mai mare decât nume mari din muzica pop precum Madonna, Céline Dion şi Beyoncé, potrivit publicaţiei de specialitate Forbes, citată de CNN.

Averea cântăreţei, al cărei nume real este Robyn Rihanna Fenty, este estimată la 600 de milioane de dolari, ceea ce le depăşeşte în acest clasament pe Madonna (570 de milioane de dolari), pe Céline Dion (450 de milioane de dolari) şi pe Beyoncé (400 de milioane de dolari), al cărei soţ, Jay-Z, tocmai a devenit primul rapper miliardar. Chiar dacă Rihanna este cunoscută pentru hit-uri precum „Umbrella“, „Diamonds“, „Work“ şi „What’s My Name?“, muzica ei nu reprezintă singura sursă de venit, mai ales că din 2016 nu a mai lansat niciun album, ci s-a limitat la a avea câteva colaborări.

Totuşi, recent, cântăreaţa a confirmat că lucrează la un nou album, iar unele zvonuri arată că vedeta a închiriat o insulă întreagă pentru a lucra în linişte. Potrivit Forbes, cea mai mare parte din averea cântăreţei din Barbados provine din turneele şi vânzările sale de discuri, dar a obţinut sume importante şi din brandul de lenjerie intimă Savage X Fenty şi a mărcii de produse de machiaj Fenty Beauty, înfiinţată în urmă cu nici doi ani. Acest brand a generat o cifră de afaceri de 570 de milioane de dolari în 2018. Totodată, Rihanna a încheiat un parteneriat cu LVMH pentru a crea o marcă de lux cu sediul la Paris, care va produce articole vestimentare pret-a-porter, pantofi şi accesorii. Magazinul online al acesteia a fost inaugurat pe 29 mai.

„Vreau pur şi simplu să văd lucrurile din perspectiva mea. Sunt o femeie de culoare care adoră şi adoptă ideile şi energiile tinerilor şi care vrea să le transforme apoi în produse de lux pentru o casă de lux“, a declarat artista. „Nu m-am gândit niciodată că voi câştiga atât de mulţi bani, deci o simplă cifră nu mă va face să mă opresc din activitate“, declara Rihanna în vară pentru T Magazine, suplimentul de fashion al cotidianului The New York Times. „Banii vin odată cu alte lucruri, dar eu lucrez la ceea ce îmi place, la ceea ce mă pasionează“, a mai spus artista pop-R&B.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *