Rapperul Kendrick Lamar a câştigat Premiul Pulitzer |

Rapperul Kendrick Lamar a cîştigat Premiul Pulitzer

Kendrick Lamar a câştigat Premiul Pulitzer pentru muzică, luni, rapperul fiind primul artist care nu cîntă muzică de jazz sau clasică şi care a luat acest premiu prestigios. Cîntăreţul de 30 de ani a cîştigat premiul pentru albumul său „Damn“, care a primit şi 5 Premii Grammy.

Surprinzător, anul acesta s-a mai rupt o barieră – pentru prima dată în istoria Premiilor Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru muzică a fost cîştigat de un rapper! Kendrick Lamar însă nu este orice fel de rapper, muzica lui este un mix profund de hip-hop, cuvinte vorbite, jazz, soul, funk, poezie şi ritmuri africane.

Artistul abordează atît teme sociale, dar are şi piese de dragoste, iar stilul său inovativ l-a transformat într-unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai generaţiei sale. Lamar a cîştigat deja cinci trofee Grammy cu albumul Damn, iar la începutul acestei săptămîni a primit şi cea mai înaltă distincţie ce se oferă pentru excelenţă în jurnalism, realizări literare şi compoziţie muzicală – Premiul Pulitzer, juriul considerînd că albumul său este „o colecţie de cîntece pline de măiestrie, unite prin autenticitatea colocvială şi dinamismul ritmului, ce oferă ilustraţii emoţionante şi captează complexitatea vieţii moderne afro-americane“.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *