R. Kelly, acuzat că a mituit un funcţionar

Procurorii federali americani l-au acuzat joi pe cântăreţul R. Kelly că a mituit un funcţionar în 1994 pentru a crea un document de identitate fals pentru o femeie care nu a fost numită, au indicat documentele judecătoreşti, potrivit DPA.

Kelly a folosit actul de identitate pentru a obţine un certificat de căsătorie pentru Aaliyah, la acel moment în vârstă de 15 ani, au relatat mass-media americane, printre care şi publicaţia New York Times.

Un fost manager al lui Kelly a declarat în cadrul unor interviuri că a achiziţionat ID-ul fals, care indica vârsta lui Aaliyah ca fiind de 18 ani, pentru a facilita căsătoria ilegală.

Noua acuzaţie, care se adaugă altor învinuiri privind infracţiuni cu caracter sexual formulate la New York, susţine că artistul, împreună cu alte persoane, au oferit bani unui angajat guvernamental pentru “crearea unui document de identitate fals” pe 30 august 1994.

Căsătoria dintre Kelly, care avea la acel moment 27 de ani, şi adolescenta a avut loc o zi mai târziu, potrivit relatărilor din mass-media americane.

Potrivit acuzării, cântăreţul şi membri din echipa sa ar fi exploatat sexual minore şi le-ar fi atras în scopuri de natură sexuală.

Cântăreţul, pe numele complet Robert Sylvester Kelly, a fost acuzat penal în mai multe jurisdicţii în acest an pentru abuz sexual asupra minorelor.

Kelly, în vârstă de 52 de ani, se află în prezent într-o închisoare din Chicago, fără posibilitatea de a ieşi pe cauţiune, în aşteptarea multiplelor procese care-l vizează.

Cântăreaţa de R&B Aaliyah, pe numele complet Aaliyah Dana Haughton, a murit într-un accident de avion în 2001.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *