Portul Turistic și de Agrement a primit aviz favorabil de la Ministerul Turismului

Portul Turistic și de Agrement, care urmează să fie amenajat de Consiliul Județean Călărași pe malul brațului Borcea, a primit aviz favorabil de la Ministerul Turismului.

“Vestea bună pe care am primit-o de la Ministerul Turismului ne dă practic undă verde pentru semnarea contractului de finanțare în vederea începerii lucrărilor pentru Portul Turistic și de Agrement. Este o dovadă în plus că eu și echipa mea de la Consiliul Județean ne facem treaba extrem de serios și nu le oferim oamenilor vorbe goale, ci fapte concrete pentru confortul, bunăstarea lor și dezvoltarea județului. Trebuie să valorificăm la maximum beneficiile pe care ni le oferă Dunărea la Călărași, pentru că avem un potențial turistic uriaș. Acest proiect al Consiliului Județean nu este doar spectaculos, datorită arhitecturii sale, ci reprezintă și o punte de legătură între noi și turiștii români și străini, între noi și potențialii investitori, care să vină la Călărași și să creeze locuri de muncă bine plătite. Doresc să felicit echipa Direcției de Dezvoltare a Consiliului Județean Călărași, extrem de perseverentă, care a muncit cu mult devotament pentru reușita acestui proiect și vă asigur că vom continua să atragem investiții importante la Călărași”, a declarat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Portul Turistic și de Agrement presupune atât consolidarea malului Borcea, cât și construirea de pontoane pentru acostarea a 260 de ambarcațiuni. De asemnea, va fi ridicat un pavilion pentru evenimente expoziționale, conferințe și simpozioane. Proprietarii ambarcațiunilor vor avea la dispoziție un atelier pentru repararea ambarcațiunilor, precum și spații pentru conservarea acestora pe timp de iarnă. Tot în Portul Turistic vor exista atât spații comerciale, cât și stații pentru alimentarea cu combustibil a navelor de agrement.

Valoarea totală a investiției, care se va realiza pe o suprafață de peste 8,2 hectare, este de peste 15 milioane de euro, bani asigurați din bugetul de stat, în Masterplanul pentru Turism.

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *