Pianul lui Freddie Mercury a fost vândut cu două milioane de euro

Pianul lui Freddie Mercury a fost vândut cu 1,742 milioane de lire sterline (două milioane de euro) la licitaţia eveniment organizată miercuri seară la Londra de Sotheby’s, care a vândut, de asemenea, manuscrisele şi costumele artistului.

La acest instrument, artistul, care a murit de SIDA în 1991, la vârsta de 45 de ani, a compus aproape toate melodiie sale, începând cu “Bohemian Rhapsody”.

Principalul obiect dintr-o serie de vânzări a mii de obiecte aparţinând solistului formaţiei Queen, acest sfert de coadă Yamaha s-a vândut totuşi, inclusiv costurile, sub estimarea publicată de casa de licitaţii, între două şi trei milioane de lire sterline (2,3 – 3,5 milioane de euro). Freddie Mercury l-a cumpărat pentru o mie de lire sterline în 1975.

Acesta este un record pentru un pian de compozitor, potrivit casei Sotheby’s.

Un alt lot important, manuscrisul “Bohemian Rhapsody”, a fost vândut pentru 1,3 milioane de lire sterline (1,6 milioane de euro).

Cele cincisprezece pagini scrise cu creion şi stilou pe hârtie dezvăluie diferitele direcţii avute în vedere de artist pentru acest titlu, care iniţial se numea “Mongolian Rhapsody”.

Sotheby’s a publicat o estimare între 800.000 şi 1,2 milioane de lire sterline (930.000 şi 1,4 milioane de euro).

Încercările la “We Are The Champions” au fost adjudecate cu 317.000 de lire sterline (370.000 de euro), la fel ca şi cele de la “Don’t Stop Me Now”.

Pe ritmul melodiei “We Will Rock You”, sesiunea de vânzări a cuprins 59 de loturi care au fost declarate adjudecat de Oliver Barker, preşedintele Sotheby’s Europe, pentru un total de peste 12 milioane de lire sterline (14 milioane de euro), dublu faţă de estimarea totală.

După vânzarea de miercuri, urmează alte două licitaţii, pe lângă cele trei vânzări online.

Întreaga colecţie a fost scoasă la vânzare de Mary Austin, o prietenă apropiată cu care a fost chiar logodit pentru o perioadă şi pe care Freddie Mercury a numit-o moştenitoarea sa.

Loturile scoase la licitaţie povestesc şi despre omul care a fost Freddie Mercury, despre pasiunea sa pentru pisici, despre Japonia – aşa cum reiese din colecţia sa de kimono şi stampe – şi despre gustul său pentru recepţii.

Înainte de a fi vândută, colecţia a fost expusă gratuit, timp de o lună, la Sotheby’s Londra, care a primit 140.000 de vizitatori, potrivit casei de licitaţii.

Încasările obţinute în urma licitaţiei vor fi donate în parte către Mercury Phoenix Trust şi Elton John Aids Foundation, două organizaţii implicate în lupta împotriva SIDA.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *