Patru alimente care te pot ajuta să te laşi de ţigări

Patru alimente care te pot ajuta să te laşi de ţigări

Dacă ai de gînd să te laşi de ţigări, înseamnă că o să încerci cam tot ce se poate pînă cînd vei reuşi. Drumul poate fi lung şi anevoios, dar există destule variante pe care le poţi încerca.
Una dintre aceste metode este să consumi cîteva alimente care te pot ajuta să treci mai uşor peste simptome precum iritabilitate, agitaţie, furie, anxietate (care apar atunci cînd renunţi la nicotină), şi, în cele din urmă, să renunţi definitiv la ţigări.

Alimentele alcaline
Organismul are nevoie de alimente alcaline, acestea schimbînd pH-ul corpului, refăcînd echilibrul dintre aciditate şi alcalinitate, dar şi schimbînd preferinţele în ceea ce priveşte aromele şi mirosurile. Astfel, broccoli, salata, varza şi conopida, spanacul, varza creaţă, napii, spanacul, lămîile, ridichile (albe, negre sau roşii), sfecla, morcovii, hreanul şi ţelina sînt cîteva astfel de alimente care te pot ajuta să nu mai simţi poftă să fumezi şi să nu mai tolerezi fumul de ţigară.

Ardeiul iute
Ardeiul iute poate fi un remediu serios împotriva fumatului (este celebră tinctura cu ardei iute, foarte eficientă în curele de dezalcolizare, de combatere a nicotismului şi a cancerului). Ardeiul are un efect benefic asupra sistemului respirator făcîndu-te să nu mai simţi nevoia de a fuma. Aşa că, îl poţi consuma cu încredere, presărat peste mîncare sau peste apa pe care urmează să o bei.

Ghimbirul
În perioada în care lupţi să renunţi la fumat, este indicat să consumi cît mai multe produse naturale cu un conţinut crescut de substanţe antioxidante, enzime şi vitamine (ex.: extractul de orz verde). Ghimbirul, consumat proaspăt sau în componenţa unor ceaiuri, poate fi şi el de mare folos în depăşirea dependenţei, în ameliorarea şi vindecarea afecţiunilor cronice induse de fumat, dar şi în lupta cu problemele digestive care pot apărea (indigestia, crampele sau constipaţia).

Lobelia
Lobelia, o floare originară din Statele Unite, se numără şi ea printre alimentele care te pot ajuta să te laşi de ţigări. Mai exact, te ajută să treci peste stările neplăcute asociate dependenţei de nicotină. O poţi folosi sub forma de infuzie făcută din planta uscată, însă avînd în vedere că are un efect puternic şi rapid asupra organismului, nu este recomandată folosirea în doze foarte mari, fiind considerată o plantă otrăvitoare.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *