Parlamentarii PNL : Proiectul de lege privind instituirea schemei de Certificare Voluntară „De Origine România ” (𝐃𝐎𝐑) devine LEGE

Proiectul de lege privind instituirea schemei de Certificare Voluntară „De Origine România ” (𝐃𝐎𝐑) devine LEGE! Acesta a fost inițiat și susținut de parlamentarii călărășeni liberali – deputatul Emil-Florian Dumitru – vicepreședinte Comisia pentru agricultură și senatorul Ciprian Pandea – membru Comisia pentru agricultură.

➡️Vorbim de prima schemă de certificare voluntară din România și la ea poate avea acces orice producător sau procesator român. Obținerea acestui certificat garantează că produsul alimentar a fost fabricat pe teritoriul României din materii prime de calitate, de origine românească.

➡️În Uniunea Europeană sunt 420 de scheme de certificare voluntară prin care statele membre își protejează și promovează procătorii locali. În România, avem peste 735 de produse tradiționale înregistrate.

➡️Țara noastră trebuie să facă mai mult pentru producătorii locali, iar prin această schema de certificare voluntară putem susține producția locală și produsele românești. Avem produse românești de calitate, mai bune decât alte produse mai scumpe, dar ambalate și prezentate mai bine, iar această schemă le va acorda firmelor românești posibilitatea să arate acest lucru!

https://www.youtube.com/embed/yUtUHfwHI9I

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *