Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017

Piața muncii din România – cele mai bune performanțe din ultimii 30 ani

 • Guvernul a reușit să îmbunătățească situația de pe piața muncii, urmare a aplicării consecvente a programului său de guvernare. Astfel, numărul salariaților din economie este la maximul ultimelor două decenii – peste 5,3 milioane.

  Practic, s-au creat câte 412 noi locuri de muncă în fiecare zi a celor doi ani de când coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea țării.

  Remarcabil este că peste 80% din creșterea numărului de salariați a avut loc în sectorul privat al economiei.

  Dacă ne uităm la faptul că PSD, un partid care promovează o doctrină politică de stânga, a creat noi locuri de muncă prin încurajarea antreprenoriatului, atunci avem o imagine mai fidelă a modului în care actualul program de guvernare a fost gândit și pus în aplicare. Programe precum Start-Up Nation au încurajat dezvoltarea antreprenoriatului românesc, au creat noi locuri de muncă, iar firmele cu capital românesc înființatecu ajutorul acestui program au găsit un mediu propice pentru a se dezvolta”, a declarat Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași, referitor la ultimele date statistice care confirmă succesul măsurilor aplicate de Guvern.

  Firesc, urmare a acestor măsuri, șomajul a coborât la minime istorice, de la 5,4%, în decembrie 2016, la 3,19% în martie 2019, potrivit Eurostat.

  Efectiv, România a ajuns să aibă  cea mai mică rată a șomajului din UE, aproximativ la jumătate față de cea din țările zonei euro. Această performanță se adaugă altor recorduri europene reușite de guvernarea PSD: cea mai mare  creștere economică din UE – de 6,9%, în 2017, cele mai mari producții europene, la porumb și floarea soarelui, în 2017 și 2018.

  Dacă vorbim despre recordurile agricole, trebuie să menționăm două aspecte: în primul rând, agricultura este un domeniu care a ajuns să exporte anul trecut produse în valoare de peste 4 miliarde de euro, iar Călărașiul este un județ care a contribuit din plin la acest record. În al doilea rând, așa cum ați putut vedea cu toții recent în județul nostru, Guvernul PSD a pus în practică un program de refacere și modernizare a sistemelor de irigații, ceea ce va contribui la obținerea unor performanțe notabile în agricultură și în acest an”, a adăugat președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi.

  Cea mai importantă și spectaculoasă îmbunătățire este totuși în privința creșterii salariilor și implicit a puterii de cumpărare. Fondul total de salarii din România (privat și stat) a atins maxime istorice – 81 de miliarde de euro în 2018, în creștere cu 21 de miliarde de euro față de 2016. Aproximativ 73% reprezintă salarii plătite în sectorul privat al economiei, ceea ce contrazice ideea că salariile au crescut doar în sectorul public.

  (P) Publicitate electorală PSD

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *