Piața muncii din România – cele mai bune performanțe din ultimii 30 ani

Guvernul a reușit să îmbunătățească situația de pe piața muncii, urmare a aplicării consecvente a programului său de guvernare. Astfel, numărul salariaților din economie este la maximul ultimelor două decenii – peste 5,3 milioane.

Practic, s-au creat câte 412 noi locuri de muncă în fiecare zi a celor doi ani de când coaliția PSD-ALDE a preluat guvernarea țării.

Remarcabil este că peste 80% din creșterea numărului de salariați a avut loc în sectorul privat al economiei.

Dacă ne uităm la faptul că PSD, un partid care promovează o doctrină politică de stânga, a creat noi locuri de muncă prin încurajarea antreprenoriatului, atunci avem o imagine mai fidelă a modului în care actualul program de guvernare a fost gândit și pus în aplicare. Programe precum Start-Up Nation au încurajat dezvoltarea antreprenoriatului românesc, au creat noi locuri de muncă, iar firmele cu capital românesc înființatecu ajutorul acestui program au găsit un mediu propice pentru a se dezvolta”, a declarat Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași, referitor la ultimele date statistice care confirmă succesul măsurilor aplicate de Guvern.

Firesc, urmare a acestor măsuri, șomajul a coborât la minime istorice, de la 5,4%, în decembrie 2016, la 3,19% în martie 2019, potrivit Eurostat.

Efectiv, România a ajuns să aibă  cea mai mică rată a șomajului din UE, aproximativ la jumătate față de cea din țările zonei euro. Această performanță se adaugă altor recorduri europene reușite de guvernarea PSD: cea mai mare  creștere economică din UE – de 6,9%, în 2017, cele mai mari producții europene, la porumb și floarea soarelui, în 2017 și 2018.

Dacă vorbim despre recordurile agricole, trebuie să menționăm două aspecte: în primul rând, agricultura este un domeniu care a ajuns să exporte anul trecut produse în valoare de peste 4 miliarde de euro, iar Călărașiul este un județ care a contribuit din plin la acest record. În al doilea rând, așa cum ați putut vedea cu toții recent în județul nostru, Guvernul PSD a pus în practică un program de refacere și modernizare a sistemelor de irigații, ceea ce va contribui la obținerea unor performanțe notabile în agricultură și în acest an”, a adăugat președintele PSD Călărași, domnul Iulian Iacomi.

Cea mai importantă și spectaculoasă îmbunătățire este totuși în privința creșterii salariilor și implicit a puterii de cumpărare. Fondul total de salarii din România (privat și stat) a atins maxime istorice – 81 de miliarde de euro în 2018, în creștere cu 21 de miliarde de euro față de 2016. Aproximativ 73% reprezintă salarii plătite în sectorul privat al economiei, ceea ce contrazice ideea că salariile au crescut doar în sectorul public.

(P) Publicitate electorală PSD

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *