Netta Barzilai a spart trofeul Eurovision 2018 imediat după ce l-a primit (video) |

Netta Barzilai a spart trofeul Eurovision 2018 imediat după ce l-a primit

Netta Barzilai a reuşit să ducă trofeul Eurovision 2018 în Israel, cîştigînd finala concursului muzical cu melodia Toy. Cîntăreaţa în vîrstă de 25 de ani, care a lucrat anterior ca educatoare, era considerată principala favorită a competiţiei. Iar în finală ea a reuşit să se impună şi să cîştige trofeul, piesa fiind cea mai votată. Tînăra a primit trofeul de la cîştigătorul Eurovision 2017, iar la scurt timp a reuşit să-l spargă, notează scmp.com.

Din fericire, organizatorii concursului aveau pregătit un trofeu „de rezervă“ pe care i l-au dat acesteia pentru conferinţa de presă de după finală. Concursul Eurovision 2018 a avut loc sîmbătă seara în Lisabona. Israel a strîns 529 de puncte, împărţind podiumul cu Cipru şi Austria.

Imediat după anunţarea cîştigătorului, Netta a strigat, fericită, pe scenă, „Data viitoare, în Ierusalim“. Prestaţia sa marchează a patra a victorie a Israelului în cadrul concursului Eurovision. Artista a cîntat piesa Toy cu un mesaj puternic despre condiţia femeii în societatea de astăzi, însă, ceea ce a atras atenţia fanilor au fost sunetele de găină pe care Netta le-a imitat în timpul prestaţiei, pe scenă.

Într-un interviu pentru Wiwibloggs, cîntăreaţa a explicat care este semnificaţia respectivelor sunete: „Este atît de amuzant că oamenii sînt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete.

De asemenea, «baka» înseamnă şi «prost» în japoneză. Cîntecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale”, a explicat artista.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *