Fiscul spaniol vrea să o dea în judecată pe Shakira |

Fiscul spaniol vrea să o dea în judecată pe Shakira

Fiscul spaniol a cerut parchetului să intenteze proces cîntăreţei columbiene Shakira, pe care o acuză de fraudă fiscală, comisă între 2011 şi 2014, a informat duminică cotidianul La Vanguardia, citat de AFP.

Administraţia fiscală a prezentat această cerere la sfîrşitul lui 2017, argumentînd că vedeta ar fi trebuit să declare cea mai mare parte a veniturilor sale obţinute la nivel mondial în calitate de rezident spaniol în perioada respectivă, a indicat ziarul din Barcelona.

Parchetul va trebui să decidă dacă iniţiază sau nu aceste proceduri penale, în condiţiile în care infracţiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de doi ani. Potrivit La Vanguardia, care citează surse apropiate cazului, este vorba de venituri de „zeci de milioane de euro“.

Contactate de AFP, autorităţile fiscale spaniole au refuzat să comenteze. „Este vorba de o diferenţă de criterii, nu de evaziune fiscală“, au indicat pentru La Vanguardia surse din anturajul Shakirei, evocînd o „dispută tehnică“ pe care cîntăreaţa este gata să o soluţioneze.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *