Festivalul de Film de la Cannes deschis oficial de actriţa Lily-Rose Depp şi de regizorul Asghar Farhadi

Festivalul de Film de la Cannes deschis oficial de actriţa Lily-Rose Depp şi de regizorul Asghar Farhadi

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a fost deschisă oficial miercuri de actriţa Lily-Rose Depp şi regizorul iranian Asghar Farhadi, primul film prezentat fiind “Les Fantômes d’Ismaël”, de Arnaud Desplechin.

Miercuri au fost prezente pe covorul roşu de pe Croazetă numeroase vedete din industria cinematografică printre care se numără Monica Bellucci, Uma Thurman, Susan Sarandon, Adrien Brody şi Marion Cotillard.
În cadrul ceremoniei de deschidere Monica Bellucci a dansat împreună cu un comic francez pe melodia “Un año de amor”, folosită în pelicula “Tocuri înalte/ Tacones lejanos”.
România este reprezentată la Cannes de regizorul Cristian Mungiu, care este preşedintele Cinéfondation şi al secţiei de scurt-metraje. Regizorul Alexander Nanau se va afla alături de echipa filmului “Nothingwood de Sonia Kronlund”, la proiecţia acestuia, în cadrul secţiunii paralele Quinzaine des Réalisateurs, Alexander Nanau realizînd imaginea filmului.
60 de filme din 36 de ţări au fost incluse în culisele selecţiei oficiale. 19 lungmetraje se află în competiţia pentru Palme d’Or, în timp ce în secţiunea Un Certain Regard au fost selectate 18 filme. Bugetul festivalului este de 20.000.000 de euro. Jumătate din această sumă provine din fonduri publice, alocate de Ministerul Culturii, primăria localităţii Cannes şi de alte entităţi locale.
La conferinţa pe care membrii juriului au ţinut-o în prima zi a evenimentului, preşedintele juriului festivalului, Pedro Almodóvar, a spus că ar fi un “paradox” ca un film premiat cu Palme d’Or să nu poată fi văzut în cinematografe, făcînd referire la prezenţa a două filme realizate de Netflix în competiţia oficială. Actorul Will Smith, membru al juriului, a luat apărarea platformei, precizînd că cei trei copii ai săi merg la cinema de două ori pe săptămînă, iar în rest, urmăresc peliculele Netflix, cu ajutorul căreia au reuşit să descopere numeroşi artişti.
Cea de-a 70-a ediţie a festivalului se va încheia pe 28 mai.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *