Chris Cornell, fostul solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, a decedat (video)

Chris Cornell, fostul solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, a decedat

Muzicianul Chris Cornell, fostul solist al trupelor Soundgarden şi Audioslave, a decedat, la vîrsta de 52 de ani.
Managerul cîntăreţului spune că moartea acestuia este “bruscă şi neaşteptată”. Soţia şi familia lui Cornell sunt în stare de şoc.
Cauza morţii artistului nu este cunoscută, urmînd ca un medic legist să facă autopsia.
Chris Cornell a fost solistul trupelor rock Soundgarden şi Audioslave, dar este cunoscut şi pentru cariera sa solo. Muzicianul este considerat unul dintre pionierii curentului grunge şi era apreciat atît pentru vocea sa puternică, dar şi pentru creativitatea în compunerea pieselor.
De-a lungul carierei sale solo, Cornell a lansat patru albume de studio şi a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru piesa “The Keeper”, care a apărut pe coloana sonoră a filmului “Machine Gun Preacher”. El a scris şi interpretat şi piesa “You Know My Name”, de pe coloana sonoră a filmului James Bond: Casino Royale.
Chris Cornell a fost votat “Cel mai bun cîntăreţ rock” de cititorii revistei Guitar World, s-a situat pe locul 4 în topul Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists, iar revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 9 în topul Celor mai buni solişti din toate timpurile.
Cornell era şi un filantrop activ. Artistul a fondat Organizaţia Chris şi Vicky Cornell pentru a sprijini copiii care se confruntă cu probleme precum sărăcie, abuz sau neglijenţă.

 

 

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *