Eurovision 2018, israelianca Netta Barzilai, riscă descalificarea

Eurovision 2018, israelianca Netta Barzilai, riscă descalificarea

Câştigătoarea Eurovision 2018, cîntăreaţa israeliană Netta Barzilai, a fost acuzată de plagiat de Universal Music, în cazul piesei cu care a triumfat în competiţia muzicală, iar artista ar putea fi descalificată, potrivit gala.fr. În cazul descalificării – piesele din concurs trebuie să fie originale -, Israel nu va mai găzdui ediţia din 2019 a Eurovision, potrivit regulamentului de desfăşurare al competiţiei. Pe 12 mai, reprezentanta Israelului, Netta, a cîştigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc la Lisabona, Portugalia. Netta Barzilai, care a interpretat piesa kitsch pop „Toy“, a primit un total de 529 de puncte.

Două luni mai tîrziu, producătorii muzicali ai Nettei au primit o scrisoare din partea companiei Universal Music, în care artista este acuzată de plagiat, mai precis un fragment din piesa „Toy“ este copiat din celebrul cîntec „Seven Nation Army“ al formaţiei The White Stripes.

Potrivit informaţiilor din presa internaţională, unul dintre producătorii artistei a purtat discuţii cu Universal pentru a ajunge la un acord pe cale amiabilă. Deocamdată, organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, nu a făcut nicio declaraţie privind acest subiect.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *