Eurovision 2014/ Conchita Wurst: „Am HIV“

Eurovision 2014/ Conchita Wurst: „Am HIV“

Conchita Wurst, care a cîştigat pentru Austria concursul Eurovision în 2014, a anunţat că este seropozitivă. Artistul a făcut această dezvăluire duminică seară prin intermediul unui mesaj publicat pe contul său de Instagram în care a precizat că a fost obligat să facă acest anunţ public în urma ameninţărilor formulate la adresa sa de un fost iubit, informează DPA.

„Sînt seropozitiv de mulţi ani. Acest detaliu este de fapt irelavant pentru public, dar un fost iubit m-a ameninţat că va face publică această informaţie de natură privată, iar eu nu voi oferi niciodată cuiva dreptul de a mă speria şi de a-mi influenţa viaţa din cauza acestui lucru“, a scris cîntăreţul austriac în mesajul său online.

Conchita Wurst, în vîrstă de 29 de ani, a mai spus că a primit tratament medical imediat după diagnosticare, că sarcina virală din organismul său se află de mulţi ani sub nivelul de detectare şi că, din acest motiv, nu poate să transmită virusul altor persoane.

„Sper să ofer curaj altor oameni şi să fac astfel încă un pas în lupta împotriva stigmatizării persoanelor care, din cauza propriilor comportamente sau ale altora, au ajuns să fie infectate cu HIV”, a adăugat artistul. Conchita Wurst – numele de scenă al cîntăreţului travestit Tom Neuwirth – a cîştigat pentru Austria ediţia din 2014 a concursului Eurovision cu cîntecul „Rise Like a Phoenix”.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *