Europenii vor putea accesa, de la 1 aprilie, conţinutul online la care sunt abonaţi oriunde s-ar afla în spaţiul UE |

Europenii vor putea accesa, de la 1 aprilie, conţinutul online la care sunt abonaţi oriunde s-ar afla în spaţiul UE

Europenii vor putea accesa, începând cu 1 aprilie, conţinutul online la care sunt abonaţi – platforme de streaming şi TV – oriunde s-ar afla în spaţiul Uniunii Europene.
Andrus Ansip, vicepreşedinte al CE, comisarul Mariya Gabriel, ministrul bulgal al Transporturilor, Tehnologiei şi Comunicaţiilor Ivaylo Moskovski şi membri ai Parlamentului European Pavel Svoboda şi Jean-Marie Cavada au transmis un comunicat în care anunţă că regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată.
„Cetăţenii sÎnt esenţa tuturor iniţiativelor noastre privind domeniul digital. De la 1 aprilie, oriunde călătoriţi în spaţiul UE, nu veţi duce lipsa filmelor voastre preferate, serialelor, transmisiunilor sportive, jocurilor sau e-Book-urilor, la care v-aţi abonat acasă. Regulile vor fi aplicate pentru serviciile cu plată, însă providerii de conţinut gratuit pot face această alegere. Providerii de conţinut online vor avea de câştigat de pe urma noilor reguli. Nu vor mai fi nevoiţi să obţină licenţe pentru alte teritorii unde călătoresc abonaţii lor”. Această măsură vine după desfiinţarea costurilor de roaming de care beneficiază consumatorii din Europa începînd cu iunie 2017. „Noile noastre reguli răspund comportamentelor şi obiceiurilor europenilor care folosesc noile tehnologii. Spre exemplu, bugetul alocat de consumatori pentru subscripţiile la serviciile video au crescut cu 113% pe an, între 2010 şi 2014, iar numărul de utilizatori, cu 56%, între 2014 şi 2015. Este estimat că cel puţin 29 de milioane de oameni, sau 5,7% dintre consumatorii din UE, se pot folosi de această portabilitate în afara graniţelor ţării lor, şi vor fi mai mulţi în viitor – pînă la 72 de milioane de oameni, pÎnă în 2020”.
Aproximativ 60% dintre tinerii europeni spun că posibilitatea de a călători şi folosi abonamentele lor este un factor important în alegerea de a plăti servicii online. Cu noua măsură, spun diplomaţii, providerii vor avea un număr tot mai mare de abonaţi.
„Am făcut încă un pas real în construirea unei adevărate Pieţe Unice Digitale şi a unei societăţi digitale europene unite, accesibilă tuturor cetăţenilor şi profitabilă”, se arată în încheierea comunicatului.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *