Dragostea dintre Ozzy şi Sharon Osbourne, momente nebuneşti

Dragostea dintre Ozzy şi Sharon Osbourne, momente nebuneşti

S-au cunoscut pe când Sharon avea doar 18 ani – iar Ozzy era însurat şi avea doi copii. Se întâmpla prin 1971, când Sharon lucra ca recepţionistă pentru tatăl ei, producătorul muzical Don Arden, care tocmai semnase contract cu… Black Sabbath!

„Ozzy a intrat în biroul tatălui meu desculţ, cu un robinet pe post de medalion şi s-a aşezat pe podea. M-a îngrozit pur şi simplu“, îşi aminteşte Sharon despre prima lor întâlnire.

„Eu aveam un background complet diferit de al ei. Ea mi s-a părut o femeie cu adevărat impresionantă. Apoi lucrurile s-au legat uşor între noi şi m-am îndrăgostit de ea“, declara şi el pentru revista People, după ce lăsase în urmă prima căsnicie în timpul căreia se drogase aproape zilnic.

Dar noua dragoste cu Sharon nu l-a ridicat din infernul drogurilor. Ozzy şi Sharon s-au îndrăgostit unul de altul, practic, în mijlocul petrecerilor sălbatice. Iar Sharon era o Dark Princess pe măsura lui. „La începutul iubirii noastre, beam mult împreună“, povesteşte ea. „Într-una dintre aceste nopţi, pe la ora 4, el îmi spune: «Cât de mult mă iubeşti? Fiindcă nu ştiu dacă această relaţie va dura…».“ Ca să-şi demonstreze devoţiunea, Sharon a luat un cuţit şi şi-a tăiat venele… „Din păcate, m-am tăiat foarte adânc şi nu am mai putut opri sângerarea“, îşi aminteşte ea despre acea noapte când a ajuns de urgenţă cu ambulanţa la Psihiatrie. Şi, totuşi, pentru artist, aceasta a fost o probă suficient de convingătoare pentru ca atunci când a decis să înceapă o carieră solo să se gândească la faptul că Sharon ar fi cel mai bun manager pentru el. Nu mult după aceea, cei doi aveau să se căsătoarească în Hawaii – pe 4 iulie 1982 – artistul declarând că se însurase special de Ziua Independenţei Americii, ca să-şi poată aminti aniversarea lor! Acesta nu avea să fie, însă, decât începutul unor nesfârşite aventuri. În acelaşi an al nunţii, Sharon se lupta să ţină în casă un Ozzy mult prea beat, ascunzându-i toate hainele. Asta nu l-a oprit, însă, să se îmbrace într-o rochie de-a ei şi să iasă aşa pe stradă. Certurile lor înfiorătoare culminau cel mai adesea cu gesturi violente – cum s-a întâmplat când ea i-a aruncat în cap o sticlă cu scotch.

Dragostea dintre Ozzy şi Sharon Osbourne, momente nebuneşti

„Ozzy e un nebun, iar Sharon, oricât s-ar fi lăsat prinsă în jocul lui sălbatic, nu era, de fapt, aşa. Dar această chimie între două caractere complet opuse a făcut ca lucrurile să ajungă atât de departe între ei“, e de părere chitarista Lita Ford, care a colaborat cu Ozzy, fiind o apropiată a cuplului. „Într-o zi poate fi extrem de romantic, iar în următoarea se transformă în acest monstru Jeckyll şi Hyde. Habar n-am cu cine urmează să mă trezesc lângă mine“, povestea Sharon în 1989. Era acelaşi an în care Ozzy încercase s-o stranguleze după ce dăduse pe gât trei sticle de votcă. Starul a declarat că nu şi-a amintit nimic despre incident, decât că s-a trezit în puşcărie. Din această dragoste nebună, veniseră deja pe lume trei copii: Aimee, născută pe 2 septembrie 1983, rămasă cea mai discretă din familie; Kelly, născută pe 27 octombrie 1984; şi Jack, mezinul familiei, pe 8 noiembrie 1985, dată sărbătorită de fericitul tătic printr-o beţie cruntă şi… o partidă de sex cu una dintre bone. Sharon l-a iertat şi atunci. Dependenţa de Ozzy era evidentă. Oricât de grave ar fi fost derapajele lui, nu se putea desprinde de el. Chiar dacă, în toată această spirală a inconştienţei, Sharon încerca, totuşi, să se agaţe de partea lucidă a vieţii şi se mai despărţea câte o scurtă perioadă de el, mereu îi revenea alături.

Cea mai bună imagine a acestei uniuni am avut-o în reality show-ul MTV, pentru care au semnat în 2002. Unul din care, însă, fiica lor, Aimee, a ales să lipsească cu desăvârşire, dorindu-şi intimitate şi discreţie. În acelaşi an, familia era trecută printr-o nouă încercare: Sharon era diagnosticată cu cancer colorectal. Şi, culmea, a ales să continue să filmeze show-ul, o parte a publicului apreciindu-i decizia. În primul rând, pentru curajul de a-şi expune dificila şi delicata bătălie. Dar şi pentru sprijinul pe care i l-a oferit un Ozzy ce altfel părea o prezenţă amuzantă, relativă şi confuză. „A dormit într-un scaun lângă patul meu vreme de 18 luni“, povestea ea pentru The Telegraph în 2010. „Era atât de speriat că dacă închide ochii un moment, mă găseşte moartă când se trezeşte. Tot el a fost cel care mă ducea la baie când eu urinam în pat din cauza medicamentelor, mă spăla, schimba aşternuturile şi mă aşeza la loc în pat. Iar când îmi cădea părul smocuri, el îl culegea cu atâta dragoste, chiar şi din mâncare. N-a fost niciodată dezgustat, fiindcă mă iubeşte necondiţionat, la fel cum îl iubesc şi eu pe el!“

În tot acest timp, însă, semnele unei iubiri atât de zbuciumate începeau să se vadă pe copiii lor. În 2003, Jack era internat la Psihiatrie pentru dependenţă de Oxycontin, având şi o tentativă de sinucidere. Kelly, la rândul ei, se droga şi trăia un coşmar din cauza kilogramelor în plus pentru care era constant batjocorită. Iar multe voci criticau în cuvinte dure cuplul care zămislise „copii handicapaţi concepuţi la beţie şi droguri…“. Şi, totuşi, perechea nu ajunsese la capătul încercărilor. Şi al puterilor. În 2013, s-a zvonit că Osbournii se pregăteau de divorţ fiindcă Ozzy nu se lăsase nici atunci, la 65 de ani, de droguri. Cireaşa de pe tort? Anul trecut, cei doi se separau după ce presa dezvăluia infidelitatea lui cu o anume Michelle Pugh, de profesie coafeză, o relaţie pe care o tăinuia de patru ani şi despre care amanta debita în presă că e „pură chimie şi cea mai adevărată dragoste“. „Între noi n-a fost decât o relaţie sexuală, născută din dependenţa mea de sex“, a dat replica artistul care abia aştepta să fie iertat şi primit iar în braţele lui Sharon. Ceea ce s-a şi întâmplat câteva luni mai târziu. „Mi-a fost foarte greu, dar l-am iertat. Va fi şi mai greu să mai am încredere în el, dar suntem de 36 de ani împreună, iar asta e mai mult decât jumătate din viaţa mea. Nu-mi pot imagina viaţa fără el. Chiar dacă e o puşlama. Aşa că iată-ne din nou împreună. Dar va plăti scump!“, a decretat doamna Osbourne.

Şi aventura continuă. În martie, Sharon a lipsit o vreme de la emisiunea The Talk pentru că a trecut printr-o operaţie la spate. Iar luna trecută, fiica ei, Kelly Osbourne, a pus paie pe foc, publicându-şi memoriile intitulate There is No fucking Secret. Şi chiar că nu au prea mai rămas secrete nedezvăluite despre ei… Printre altele, Kelly scrie că atunci când mama ei a leşinat în timpul tratamentului împotriva cancerului şi a fost dusă la spital, tatăl ei a luat un pumn de pastile pe care l-a dat pe gât cu votcă chiar înainte de a urca cu ea în ambulanţă.

Aventura continuă….

, , , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *