Concursul Eurovision 2023 se va desfășura pe o scenă de concert rock

Concursul Eurovision 2023 se va desfășura pe o scenă folosită de obicei la concertele rock, pentru prima dată în istoria competiţiei, au anunţat organizatorii.

Arena de la ACC Convention Centre and Exhibition Centre din Liverpool va avea o scenă principală de 950 de metri pătraţi şi o Cameră verde de 500 de metri pătraţi, împreună cu peste 2.000 de specialişti care se vor ocupa de lumini, potrivit belfasttelegraph.co.uk.

James O’Brien, directorul executiv responsabil de producţia Eurovision, care a lucrat anterior la MTV Europe Music Awards timp de 13 ani, înainte de a se alătura BBC Studios, a declarat: “Ceea ce este unic la Eurovision este dimensiunea. Decorul este absolut enorm şi acoperă aproape întreg etajul”. 

Marea Britanie găzduieşte Eurovisionul 2023 pentru că Ucraina, câştigătoarea de anul trecut, este în război.

De-a lungul celor cinci săptămâni de construcţie, echipa de producţie instalează o structură de susţinere de oţel de 140 de tone şi 13 km de cabluri pentru iluminat, sunet, video şi efecte speciale.

O’Brien a mai spus că BBC lucrează împreună cu specialişti ucraineni pentru producţie şi vor folosi o cameră de filmare specială ucraineană. Decorul şi luminile se vor schimba pentru fiecare dintre cei 37 de reprezentanţi. 

Cele două semifinale ale ediţiei 2023 a competiţiei muzicale, programate pe 9 şi 11 mai, vor fi prezentate de actriţa Hannah Waddingham, cunoscută pentru rolul din serialul “Ted Lasso”, modelul şi cântăreaţa britanică Alesha Dixon şi cântăreaţa ucraineană Julia Sanina. Lor li se alătura prezentatorul vedetă Graham Norton, în finala competiţiei pe 13 mai, pentru care biletele s-au epuizat pentru puţin peste 30 de minute.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *