Câte kilograme ar trebui să aveți, în funcție de vârstă și înălțime

O greutate normală vă ajută să fiți sănătoși și să vă protejați de boli. Vedeți câte kilograme ar trebui să aveți, în funcție de vârstă și înălțime.

Trebuie să știți că greutatea ideală depinde de la o persoană la alta. Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, riști fie să te mulțumești să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbești exagerat de mult. În tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

Dacă aveți mai puține kilograme decât ar trebui, mergeți la medic și vedeți dacă nu cumva aveți o problemă de sănătate. După ce ați exclus această posibilitate, puteți încerca să vă îmbogățiti dieta cu nutrienți care v-ar putea ajuta să vă îngrașați.

Dacă aveți o greutate normală, înseamnă că aveți și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să aveți o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faceți mișcare 30 de minute în fiecare zi.

Dacă aveți kilograme în plus, trebuie să luați unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală. Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet. În acest caz, mișcarea este foarte importantă și ar trebui să aveți o alimentație sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *