Câtă apă trebuie să bem dimineaţa ca să fim mai inteligenţi

Câtă apă trebuie să bem dimineaţa ca să fim mai inteligenţi
Câtă apă trebuie să bem dimineaţa ca să fim mai inteligenţi

Cînd startul de dimineaţă se dă întotdeauna cu o cafea, aceasta activează anumite zone, dar nu este suficientă pentru a fi cu adevărat în formă. Cea care ne ajută să fim nu doar mai activi, ci şi mai inteligenţi, este apa.

Cafeaua nu ajunge
Specialiştii spun că o cafea băută dis-de-dimineaţă ne stimulează sistemul nervos central şi ne ajută să fim apţi de muncă, să fim mai eficienţi, să ţinem depresia la distanţă, să avem o stare de dispoziţie bună. De asemenea, cafeaua poate stimula organismul şi preveni anumite boli, chiar şi pe cele grave, cum ar fi cancerul. Totuşi, băutura care ne-ar ajuta cu adevărat să ne trezim este apa.

Apa, cheia de pornire a ficatului
Procentul de apă din organismul uman variază între 50% şi 70%, în funcţie de sex, vîrstă şi de grăsimea acumulată. Ea ne ajută corpul să regleze temperatura, să se purifice şi să transporte oxigenul. Este, de asemenea, cheia de pornire a ficatului. Dacă bem apă imediat ce ne trezim, aceasta porneşte ficatul, iar el, la rîndul lui, ia din depozitele lui de glicogen zahăr, pe care îl trimite spre creier. Iar creierul nu funcţionează cu cafeină, ci cu glucide.

35 ml de apă înmulţit cu numărul de kilograme
Fără apă nu putem funcţiona la capacitatea maximă din punct de vedere intelectual. Aşadar, două pahare cu apă dimineaţa, pe stomacul gol, ne ajută să fim nu doar mai sănătoşi, ci şi mai inteligenţi. Acest ritual ne ţine departe şi de boli precum diabetul şi hipertensiunea, ajută la stimularea metabolismului, la hidratarea pielii, la scăderea colesterolului şi menţinerea sănătăţii rinichilor. De asemenea, dacă avem grijă de ficat, avem grijă şi de plămîni, acesta limitînd pagubele produse de poluare. 35 ml de apă înmulţit cu numărul de kilograme ar fi cantitatea zilnică adaptată fiecăruia. Senzaţia de sete este un senzor important al organismului şi ne anunţă că sîntem deshidrataţi.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *