Brigitte Bardot va publica o carte-testament |

Brigitte Bardot va publica o carte-testament

Fosta actri┼ú─â francez─â Brigitte Bardot care a militat ├«n ultimele patru decenii pentru cauza animalelor, va publica la 25 ianuarie o ÔÇ×carte-testamentÔÇť pe care aceasta a prezentat-o drept un ÔÇ×bilan┼ú al existen┼úei sale, al luptei pentru drepturile animalelor ┼či o m─ârturie profund─â a dezgustului (s─âu)ÔÇť, dup─â cum a declarat vedeta pentru AFP.

ÔÇ×Va fi bilan┼úul existen┼úei mele. Se va intitula ┬źLarmes de combat┬╗ÔÇť. Nu voi mai scrie niciodat─â alte c─âr┼úi. Va fi bilan┼úul complet al viziunii mele asupra lucrurilor, asupra societ─â┼úii, asupra modului ├«n care s├«ntem guverna┼úi ┼či asupra felului ├«n care s├«nt tratate animalele ├«n ┼úara meaÔÇť, a spus ea.

Editura Plon prezint─â cartea drept ÔÇ×o reflec┼úie inedit─â, calm─â ┼či totodat─â revoltat─â cu privire la existen┼úa ┼či la sensul luptei saleÔÇť. Cea mai recent─â carte a fostei actri┼úe dateaz─â din 2003.

ÔÇ×Un cri dans le silenceÔÇť, a st├órnit polemici din cauza pozi┼úiilor radicale expuse. Vedeta ├«n v├«rst─â de 83 de ani, devenit─â celebr─â ├«n special datorit─â rolului din ÔÇ×Et Dieu cr├ęa la femmeÔÇť, un film din 1956 semnat de Roger Vadim, tr─âie┼čte pe domeniul s─âu din apropiere de Saint-Tropez (sud-est) de unde emite frecvent mesaje pentru ap─ârarea drepturilor animalelor critic├«nd v├«n─âtoarea, gr─âdinile zoologice, abatoarele sau circurile.

, ,

Navigare în articole

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *