Brigitte Bardot va publica o carte-testament |

Brigitte Bardot va publica o carte-testament

Fosta actriţă franceză Brigitte Bardot care a militat în ultimele patru decenii pentru cauza animalelor, va publica la 25 ianuarie o „carte-testament“ pe care aceasta a prezentat-o drept un „bilanţ al existenţei sale, al luptei pentru drepturile animalelor şi o mărturie profundă a dezgustului (său)“, după cum a declarat vedeta pentru AFP.

„Va fi bilanţul existenţei mele. Se va intitula «Larmes de combat»“. Nu voi mai scrie niciodată alte cărţi. Va fi bilanţul complet al viziunii mele asupra lucrurilor, asupra societăţii, asupra modului în care sîntem guvernaţi şi asupra felului în care sînt tratate animalele în ţara mea“, a spus ea.

Editura Plon prezintă cartea drept „o reflecţie inedită, calmă şi totodată revoltată cu privire la existenţa şi la sensul luptei sale“. Cea mai recentă carte a fostei actriţe datează din 2003.

„Un cri dans le silence“, a stârnit polemici din cauza poziţiilor radicale expuse. Vedeta în vîrstă de 83 de ani, devenită celebră în special datorită rolului din „Et Dieu créa la femme“, un film din 1956 semnat de Roger Vadim, trăieşte pe domeniul său din apropiere de Saint-Tropez (sud-est) de unde emite frecvent mesaje pentru apărarea drepturilor animalelor criticînd vînătoarea, grădinile zoologice, abatoarele sau circurile.

, ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.