Bărbaţii care se căsătoresc cu femei deştepte trăiesc mai mult

Bărbaţii care se căsătoresc cu femei deştepte trăiesc mai mult
Bărbaţii care se căsătoresc cu femei deştepte trăiesc mai mult

Noi cercetări sugerează faptul că bărbaţii care se căsătoresc cu femei deştepte trăiesc mai mult şi au o incidenţă scăzută a cazurilor de demenţă. Care este motivul? În timpul unei discuţii numită „Dementia: How Can We Protect Ourselves?“ (Demenţa: Cum ne putem proteja?), profesorul Lawrence Whalley de la Colegiul de Medicină şi ştiinţe ale Vieţii de la Universitatea din Aberdeen a declarat că singurul lucru care nu i se spune unui băiat care vrea să trăiască o viaţă mai lungă şi mai bună este ce să facă mai exact: să se căsătorească cu o femeie inteligentă. Nu există un amortizor mai bun al demenţei decît inteligenţa. Acest studiu, realizat de Universitatea din Aberdeen, a examinat starea de sănătate a gemenilor identici şi a constatat că o soţie inteligentă a reprezentat un factor important în protecţia împotriva bolilor degenerative.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că bărbaţii care aleg să se căsătorească cu femei deştepte trăiesc o viaţă mai lungă şi mai fericită şi, de asemenea, sînt supuşi unui risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer şi demenţă. Cercetările anterioare au constatat că jocurile care le stimulează oamenilor inteligenţa, precum puzzle-urile şi cuvintele încrucişate, pot ajuta la prevenirea demenţei şi a bolii Alzheimer prin stimularea creierului.
Aşa că pare logic că o soţie care provoacă şi stimulează facultăţile mentale ale soţului său să îi aducă acestuia aceleaşi beneficii. În mod şocant, unii bărbaţi care au fost căsătoriţi cu aceste femei inteligente chiar au arătat semne fizice ale demenţei atunci cînd au fost făcute scanări ale creierului, dar nu au suferit de niciun simptom al bolii. De fapt, aceştia erau determinaţi să fie foarte inteligenţi şi pe deplin funcţionali de către soţiile lor. Încurajarea bărbaţilor şi femeilor să va-lorifice creierul unui femei cu mult peste frumuseţea sa poate fi un proces dificil. Aceasta a fost timp de multă vreme o problemă importantă a feminismului, însă este un lucru care este înţeles pe deplin de cei mai mulţi oameni.

Fetele care cresc şi se maturizează fiind mîndre de inteligenţa lor sînt mai independente şi mai puternice. Bărbaţii care împărtăşesc această mentalitate au relaţii mai bune cu femeile şi creează o lume care le susţine soţiile şi fiicele. Cu toate acestea, această cercetare sugerează că un om care îşi alege soţia valorificîndu-i inteligenţa poate avea parte de sănătate fizică şi mentală.

,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *