72 kg de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oltenița

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – S.P.F. Olteniţa au depistat un cetățean român care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 72 kg peşte, fără a avea documente de provenienţă.
La data de 10.12.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Olteniţa, judeţul Călăraşi, în timp ce îndeplineau atribuţiile de serviciu, au oprit pe raza localităţii Olteniţa un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi.
În urma controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 72 kg peşte din specia caras, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă. Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat peştele de la diferite persoane care pescuiau în zonă şi intenţiona să îl comercializeze în mai multe localităţi de pe raza judeţului Călăraşi, pentru a obţine profit.
Direcţia Sanitar Veterinară Olteniţa a dispus confiscarea întregii cantităţi de peşte, iar în conformitate cu procedurile în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călăraşi, respectiv Grădina Zoologică Călăraşi.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64, lit. h din OUG nr. 23/2008, modificată de Legea nr. 187/2012.

, , , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *