Viaţa Madonnei, marcată de moartea mamei şi de un viol

Madonna spune că un eveniment tragic i-a influenţat total parcursul şi că ar fi fost cu totul altă persoană dacă mama sa nu ar fi murit când ea avea 5 ani.

Pe 1 decembrie 1963, când micuţa Madonna avea doar cinci ani, mama ei a murit de cancer la sân. Madonna, căci aşa se numea şi mama ei, avea doar 30 de ani. Tragica moarte nu numai că a dat peste cap întregul univers al fetiţei de cinci ani, ci a şi transformat-o pe aceasta pentru totdeauna, după cum ea însăşi a mărturisit.

Într-un interviu acordat prestigioasei publicaţii “Rolling Stone”, Madonna, azi în vârstă de 62 de ani, a mărturisit: „Dacă mama ar fi în viaţă, aş fi fost altcineva. Aş fi cu totul altă persoană“.

După ce s-a mutat din Michigan în New York în, 1977, Madonna a descoperit că viaţa nu era deloc uşoară. A fost chelneriţă şi a pozat nud, pentru a se întreţine. Avea doar 19 de ani şi nu a găsit succesul peste noapte. În primul an la New York, a fost violată sub ameninţarea unui cuţit, pe acoperişul unei clădiri. Ea a declarat că toată procedura pe care o presupunea reclamaţia, interogatoriul, examinarea fizică, i s-a părut „prea umilitoare“, aşa că nu a raportat niciodată violul la poliţie.

Totuşi, ea a mărturisit că tot ceea ce a îndurat în primii ani la New York a fost mai puţin dificil decât să-şi piardă mama.

Pierderea mamei a făcut-o pe Madonna să fie o persoană total lipsită de inhibiţii. Ea a demonstrat acest lucru cu cele mai multe dintre proiectele sale artistice: videoclipurile sale, concertele live, cartea „Sex“, filmul „Truth or Dare“.

„Ştiu lipsa mea de inhibiţii provine din moartea mamei mele. Mamele te învaţă bunele maniere, nu-i aşa? Pe mine nu a avut cine să mă înveţe toate astea“, spunea cântăreaţa într-un interviu pentru „Los Angeles Times“.

Madonna a vorbit şi despre o altă lecţie pe care a învăţat-o când şi-a dat seama cât de bolnavă era mama ei. „Am văzut că poţi fi bolnav, trist şi slab, că poţi să te laşi pradă acestor lucruri, sau poţi să preiei controlul. Poate de asta eu sunt azi un control freak“, a mărturist ea pentru „Time“.

Şi pentru că mama sa a murit atât de tânără, la doar 30 de ani, Madonna vrut să nu piardă nicio secundă, şi a vrut să arate constant ceea ce poate, de aceea şi prodigioasa ei carieră, neîntreruptă de patru decenii.

„Am devenit obsedată de moarte şi de ideea că nu ştii niciodată când se poate întâmpla asta. Aşa că trebuie să faci tot posibilul pentru a profita la maximum de viaţă. Mi-am îndreptat nevoia de iubire către lume şi am spus: Ok, nu am o mamă care să mă iubească, dar lumea întreagă mă va iubi“, a mai spus cântăreaţa.

, , ,

Navigare în articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *